onsdag 15 februari 2012

Stängt pga sjukdom.

Jag skulle gärna skriva om en massa pyssel jag hade gjort. Det skulle jag gärna. Men inte en endaste gnutta pyssel har blivit gjord. Eftersom Majkis har frossat, hostat och feberyrat om sjörövare om nätterna senaste tiden, så har inte riktigt orken funnits. Men jag kan ju alltid bjuda på ett lunchtips så länge.
En väldans god och lättihopslängd kycklingsoppa som vi hittade på Tasteline.

Tomatsoppa med kyckling. 4 port.

1 st gul lök
2 burkar passerade tomater, a 400g
1 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
2 st hönsbuljongtärningar
1 krm socker
2 st kycklingfiléer
1 st äpple
1 msk curry
0,5 tsk salt
0,5 dl hackad persilja

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn dem tillsammans med finhackad gul lök.
Tillsätt passerade tomater, vatten, matlagningsgrädde och hönsbuljongtärningar.
Skala och tärna äpplet. Blanda curryn med äppelbitarna och tillsätt sedan till soppan. Tillsätt mer curry om du vill ha en starkare soppa.
Salta och sockra.
Låt det hela småputtra i ca 5-10 minuter.
Strö därefter över persiljan på den färdiga soppan. Och servera med en klick creme fraiche och lite brödkrutonger.



Smask.

2 kommentarer:

  1. Det lät riktigt smaskigt! Borde man kanske prova :)

    SvaraRadera
  2. Gottigt! Blir så sugen. Vi är också krassliga hela bunten. Så det hade passat bra med soppa! Krya på er! Kraaam

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.