Vi hade lite kräftskiva här igår. Med sambons släktingar. Och enligt Majkis behövde hennes Stampe absolut en kräfthatt. Med en glad gubbe på. Så vi pysslade ihop en tillsammans. Stampe ser ju inte överlycklig ut precis, men det gör han ju å andra sidan aldrig. Majkis var nöjd iallafall.
På kvällen bjöd vi på
tacopaj, kantarellbruschetta,
västerbottenostpaj med romsås,
ugnsgratinerade rödbetor med chevreost, vitlökstekta champinjoner, grekisk sallad och brieostkex med fikonmarmelad. Och så åt vi kräftor förstås.
Och till efterrätt hade jag vispat ihop något väldans smarrigt. Nämligen Nutellasemifreddo.
Ingen bakning alls. Bara vispa och frys. Perfekt. Jag åt den för första gången hos kompisar till oss och frun i huset hade hittat receptet på
Matplatsen.
Nutellasemifreddo
8-10 port
2 köpta marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella 400 g
Ta fram 3 skålar. Separera äggen och lägg vitorna och gulorna i var sin skål. Vispa äggvitorna tillsammans med 1 msk socker i den första skålen och vispa till ett fast skum. Vispa gulorna i den andra skålen tillsammans med 1 msk socker, så det blir fluffigt. Vispa grädden i den tredje skålen.
Klä en springform med plastfolie (underlättar själva uttagandet av tårtan). Och stoppa ner en av de två marängbottnarna i botten på formen. Krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggulevispet, grädde, vitorna och den krossade marängen. Värm Nutellan lite i micron eller i vattenbad så den blir rinnig. Ringla ner nutellan i ägg-och grädd-smeten så det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten (Jag tog upp tårtan ett par timmar innan servering). Serveras med färska jordgubbar till.
Så ljuvligt gott, smakade ungefär som Nogger-glass. Fast godare. Gör den. Ja, gör den snarast.
I tv-soffan ikväll blir det X Factor. Och överblivna dillchips från gårdagen. Blir fint det.
Ha nu en fortsatt riktigt go söndag.