fredag 16 december 2011

Fredagscitatet.Här kommer ytterligare ett citat. Ett som handlar om ödet. Kanske att livets vändningar och kurvor har lett mig precis dit, dit där det var meningen att jag skulle vara.


Igår var Kungen på sitt korttidsboende och då passade vi på att träffa Tomten i Kolmårdsskogen. Inte direkt handikappsvänligt. Om man säger så. Vägen till Tomtens by är en lång, brant stig uppåt full med stenar, stubbar och rötter. Och upplyst av brinnande stearinljus i mysiga lyktor. Väl uppe finns det ett gäng uppbyggda hus där tomtenissarna brukar hänga. Och allt är upplyst av endast levande ljus. En kyrka, tomtenisarnas sovstuga, en skola, tomtemors hus, utedass, verkstadsmaskiner, tomtens släde med upplyst startbana, och en stor brasa där man kan grilla korv.


Tomten och tomtemors utedass.

Och förstås finns ju Tomten där. Han går runt och berättar historier om alla husen. Var tomtenissarna brukar leka. Och hur det går till att göra julklappar. Majkis tyckte Tomten var lite läskig men hon gillade stället.


Tomtenissarnas skola.

Inne i tomtenissarnas sovstuga kan barnen lämna sina nappar i tomtenissarnas små sängar. Och någon hade lagt in en docka med tomteluva på i en av sängarna. Majkis frågade:
-Är den här dockan utformad som en tomtenisse?

Ibland tror jag sjutton att det bor en liten 60-åring i Majkis.

Ha en riktigt go helg!

5 kommentarer:

Li.W sa...

Så fint citat och så sant :)
Vilken mysig och rolig idé med Tomtebyn :)
Ha en bra helg!
Kram

Emilia sa...

Mysigt att besöka tomten - gillar Majkis fråga ,)

Photo by Maria sa...

Åh vilket mysigt ställe, men tråkigt att det inte är så anpassat för rullar..
Härliga Majkis kom med ännu ett ljuvligt uttryck =)

Kram Mia

Maria B sa...

Nej, planerna skiljer sig en hel del från verkligheten, men nog är man ju på rätt plats i alla fall. Konstigt det där... Kram.

bom sicka bom sa...

Ja. Drömmar och förväntningar på livet. Så bestämmer livet något annat.
Och vi får insikter och uppvaknanden. Att livet är betydligt större än vi kunnat drömma om.
Kram