söndag 15 april 2012

Spiralvirkad mössa. Och mirakel.

Ni som vet att jag jobbar extra på en barnmorskemottagning satte nog kaffet lite i halsen när ni såg att jag hade spiralvirkat en mössa. Men jag har använt en vanlig virknål. Lovar. Är nog jättesvårt att virka med en spiral.
Den här mössan har stått på att-göra-listan länge, länge. Nu tog jag tag i det. Och den första blir nog inte den sista. Var ju riktigt rolig att virka. Och fin blev den också.

Mönster till spiralmössan hittar du här. På engelska. Jag använde mig av ett gammelrosa Jubileumsgarn och ett garnnystan räckte precis. Virknål nummer 5 till spiralmönstret och nr 4 till resåren längst ner. Jag fick förlänga mössan med 4 spiralvarv för att den skulle passa på en Majkis. Den grå rosetten är virkad efter eget hittepå. 

Majkis verkar väldans nöjd. Men jag hoppas faktiskt att hon inte behöver använda den så mycket förren till hösten. Nej, nu vill jag ha värme. Fladdrande fjärilar. Och att mitt mandelblomsträd ska börja blomma.

 Och nu till miraklet:
Ha!
Välkommen, lilla älsklingsklöver. Mamma har längtat efter dig.

35 kommentarer:

Stickglada Mormor! sa...

Verkligen söt mössa!

Emilia sa...

Så söt mössa - fint mönster!

Otaliga projekt sa...

Men! Vilka gröna fingrar du har... Nästa gång jag behöver odlingstips då kollar jag med dig i första hand, trädgårdsbloggar i andra. Se, vilket förtroende jag har för dig.
Sarah

Li.W sa...

Oooo vilken söt mössa!!!
Och skam den som ger sig :) Lilla Klöver :)

zαnуα ♥ sa...

Vilken jättefin mössa! Den kanske man skulle våga sig på en dag =) Tack för tipset =)

Petra / Popetotrora sa...

Oh my... jag dör nästan lite här för jag blir så imponerad!!

Trådanten sa...

Ett litet vardagsmirakel!!! Mössan är fin också!

Photo by Maria sa...

Åhhhh ett litet klöver har fötts =)

Och så himla söt mössa..

Kram Mia

Petronella sa...

Mössan är verkligen jättefin. Den får hamna på min att-göra-lista nu.

Therese sa...

Här ser jag mina virkmål när jag väl blivit lite bättre på det här virkandet, alltid massa fint begriper inte hur du hinner.

Skrev för ett litet tag sedan och frågade om säkerhetsögonen till ugglemobilen. Nu har jag iaf skaffat en liten virkblogg där jag har lagt upp en bild på ugglorna jag gjort utifrån ditt mönster och såklart länkat till dig. Blev lite andra ögon denna gång.

Helena, Craft and Creativity sa...

Jättefin mössa, jag gillar både mönstret och färgen! Förstår att Majkis är nöjd! :)

Ida sa...

Åh, vad jag beundrar din fingerfärdighet.

CreandoPhoto sa...

ÅH, vilket mirakel!!! Grattis!

Mössan hamnar på min lista över saker att prova :)

Kramar kicki

Johanna sa...

Heeeelt underbar mössa! En sån skulle jag verkligen kunna tänka mig att glida fram i =) Och helt underbar unge i mössan ;)

Fast sommar, jag vill ju ha sommar nu! Värme och sol. Så väx lilla klöver, väx.

Älskade Ängel sa...

Vilken söt mössa!!

Yohanna sa...

Du virkar inte till andra eller så? ;)

Sofie Persson sa...

Hej,mönsterlänken verkar inte funka längre. Du minns inte mönstrets namn så jag kan googla det? Mössan är såå fin och hade gärna gjort en av samma modell själv.
Hälsningar Sofie

Unknown sa...

Undrar oxå om du har kvar mönstret och kan mejla det?? 😍 så fin

PiinkCat sa...

jag vill också ha mönstret

Emma sa...

Här hittade jag mönstret https://www.ravelry.com/patterns/library/divine-hat-2

REMY.CREDIT sa...


BEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
(remy.credit111@gmail.com) whatsapp: +46769618757
behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com whatsapp: +46769618757 Vi har ett lån till dig

REMY.CREDIT sa...

behöver du ett lån? Maila oss remy.credit111@gmail.com
Maila oss remy.credit111@gmail.com
Hej Hur mår du idag?? Behöver du ett brådskande lån nu inom de närmaste 6 - 12timmarna nu utan stress eller fördröjning REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag ger vi ut lån på 2% ränta maila oss nu för dina brådskande lån
Maila oss vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com} whatsapp: +46769618757
Maila oss remy.credit111@gmail.com
Vi har ett lån till dig
REMY.INC

REMY.CREDIT sa...

vi har jullån för dig och din familj att njuta av denna semester jullån är tillgängligt nu kan du ansöka vilket belopp du vill vi har ett lån för dig
behöver du ett lån? Skicka ett mejl till remy.credit111@gmail.com
Hej hur mår du idag ?? Behöver du ett brådskande lån nu de närmaste 6 – 12 timmarna nu utan stress eller dröjsmål REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag. Vi utfärdar lån med 2% ränta, med en snabb tjänst erbjuder vi alla typer av lån, skicka ett mejl nu för dina brådskande lån
Skicka oss ett e-postmeddelande, vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com}
vi har ett lån till dig ..

Anonym sa...

Hej allihop, jag har blivit ljugid för av så många företag som har påstått att de är riktiga långivare, men alla mina ansträngningar har varit förgäves, jag har förlorat pengar till falska långivare som påstår sig vara vad de inte är. Tills min vän presenterade mig för rätt långivare jag kontaktade och jag lyckades få ett lån på 95 000 från dem på bara 24 timmar, skulle jag rekommendera alla som letar efter ett lån utan rädsla att kontakta dem via e-post:lapofunding960@gmail.com

Anonym sa...

Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Våra lån mycket från företag till privatlån eller långa eller korta löptider med förmånliga räntor (2%). Vår låneprocess är mycket snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår e-post; { pedrosalvador346@gmail.com } vänligen meddela oss hur mycket lån du behöver och vill ha lånets löptid. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen

Loan Offer. sa...

Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: dakany.endre@gmail.com

Anonym sa...

Hej allihopa, här är ett prisvärt låneerbjudande som kommer att förändra ditt liv för alltid, PROMOTION HUR KAN JAG MINSKA MIN FAMILJS LIV Mitt namn är Mrs. Clency Dexter. Jag bor i Florida, USA och är jag en lycklig kvinna idag? Jag sa till mig själv att jag skulle rekommendera mitt Broken Life och alla långivare som kan förändra min familjs liv, till alla som letar efter ett lån. De gjorde mig och min familj lyckliga, jag behövde ett lån på $250 000,00 för att starta mitt liv som änka med 3 barn. Detta ärliga och GUD onlinelåneföretag hjälpte mig med ett lån på $250 000,00, faktiskt är GUD rädd för människor genom att arbeta med ett välrenommerat låneföretag. Om du behöver ett lån och du är 100% säker på att du kommer att betala tillbaka lånet, kontakta dem och berätta att Miss Clency hänvisade dig till dem. Kommunikation via e_mail:
happyday99loanfirm@gmail.com

SUSAN BENSON sa...

Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick.

Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

* Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
* Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
* Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
* Flexibel ränta på 3%.
* Höga godkännanden
* Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
* Enkel onlineansökan.
* Personlig vägledning och expertis.
* Inga dolda avgifter

Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
WhatsApp: +447360502110

Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

Loan Offer. sa...

Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: richardcosmos5@gmail.com

låneerbjudande

Mussen sa...

Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlångivare som godkände mitt lån till mig bara inom några timmar efter så många misslyckade försök att få ett lån, jag blev förvånad och glad över att den privata långivaren räddade mig och erbjöd mig en lån med 2% ränta, kontakta henne nu om du behöver ett akut lån E-post: christywalton355@gmail.com

Loan Offer. sa...

Hälsningar till dig,

Behöver du någon form av ekonomiskt stöd? personliga/företagslån? Vi lånar ut till 2%. Betygsätta! Kontakta: (richardcosmos5@gmail.com) för mer information.

Låneerbjudande.

Loan Offer. sa...

Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: (richardcosmos5@gmail.com)

låneerbjudande

Susan Benson sa...

Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick.

Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

* Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
* Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
* Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
* Flexibel ränta på 3%.
* Höga godkännanden
* Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
* Enkel onlineansökan.
* Personlig vägledning och expertis.
* Inga dolda avgifter

Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
WhatsApp: +447360502110

Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

Anonymous sa...

Är du trött på att leta efter lån och bolån, eller har du ständigt blivit avvisad av banker och andra finansiella institutioner eller ett mikrofinansieringssystem. Med detta vill vi informera dig med 100% garanti om att vi erbjuder lån av valfritt belopp till en ränta på 2% per månad. Vi tillhandahåller LÅN för affärsutveckling. konkurrensfördel/verksamhetsexpansion. Se till att vi är certifierade, pålitliga, pålitliga, effektiva, snabba och dynamiska. och deltagande finansiär för fastigheter och all form av företagsfinansiering, vi tillhandahåller långfristiga lån på max två till femtio år och alla räntor samt beräknar och möjliggör årlig betalning E-post: loancreditinstitutions00@gmail.com .

Vi erbjuder följande typer av lån och mycket mer;

* Personliga lån (lån utan säkerhet)
* Företagslån (lån utan säkerhet)
* Konsolideringslån
* Kombinationslån
* Renovering

För att kontakta för lånesökning vänligen svara med ditt e-post-ID så att jag kan skicka mer för ditt godkännande
Tack, kontakta oss via e-post: loancreditinstitutions00@gmail.com
ring eller WhatsApp: +393512114999

Loan Offer. sa...

Behöver du ekonomisk hjälp? Personliga lån? företagslån? inteckningslån? företagslån? Jordbruk och projektfinansiering? Vi ger ett lån med en ränta på 2%! Kontakt: dakany.endre@gmail.com