lördag 21 juni 2014

En very nice semester.

 Japp. Vi har varit iväg på en liten tripp. Denna gången hamnade vi på franska rivieran. Och där hamnade vi bra.
 Vi bodde i Nice. En fantastisk stad som hade det mesta. Ett modernt centrum med shopping i överflöd. Och en gammal del med mysiga små gränder med lika mysiga små butiker och restauranger.
 Och på måndagar hade de loppis/antikmarknad i den gamla delen. Gamla franska slitna stolar i pastelliga färger skulle man ju vilja ha ett dussin eller två. Svårt att få med på planet. Och skitdyra var de. Men annars...ja, tack.
Seriöst. De puderrosa. Ja. Tack.

Även om man lätt skulle kunna spendera en vecka bara i Nice så gjorde vi ett par dagsutflykter.
En dag tog vi bussen till Monaco. Jisses, vilket ställe. Mäktigt med alla lyxbåtar och skyskrapor. Går liksom inte att återge på bild.
 Vi passade även på att kolla in deras akvarium. Majkis gillar sånt. För att komma dit åkte vi en hiss, en ramp, tre rulltrappor och så en trappa på det. Utsikten uppifrån akvariumet var helt makalös. Sånt gillar jag.
 Stranden i Nice var helt ok, men den bestod av stora stenar och det var ganska vågigt. Så en dag tog vi tåget till Antibes. Och huvudmålet med resan dit var Antibes sandstrand. En liten mysig strand inringad av en gammal stadsmur.
 Men det gjorde ju inte heller ont att gå runt inne i Antibes.
 
Vi är väldigt nöjda med vår resa och jag skulle väldans gärna åka tillbaka. Kanske att vi väljer ett annat hotell då. Läget var ju fantastiskt. 100 meter till tågstationen. 80 meter till Nice största shoppinggata. Men väggarna på hotellrummen var som pappkartong så man hörde vad de tittade på på tvn i grannrummet. Man fick stoppa in så många öronproppar som man kunde.
Frukosten var väl ganska ok. Iallafall de dagarna när frukostvärdinnorna väl fick för sig att fylla på de tomma brödkorgarna istället för att gå runt och muttra över all disk som de besvärliga gästerna lämnade efter sig. Men en kopp te och en croissant står man ju sig på länge. Upp till en halvtimme iallafall.
Vi började hemfärden på midsommaraftonens förmiddag och spenderade hela dagen åt att åka buss, flyg och tillsist bil för att komma hem igen. Klockan 22.30 på kvällen släpade vi in våra väskor i vårt hus igen. Så det blidde inte så mycket midsommarfirande för vår del. Majkis tyckte att det var värt det ändå:
- Jag tycker ändå mer om kroasånger än om sill.

Tror vi får starta en croissant-nedtrappnings-avvänjning på henne. Så hon inte går in i nån slags chock.

5 kommentarer:

Annika GW sa...

Älskar franska rivieran. Det du berättar får mig att minnas de åren min dotter bodde i Antibes och alla de gångerna vi besökte henne och gjorde utflykter till just Nice, Monte Carlo, Cannes. Härligt! / Annika

leaS sa...

Låter ju som ni haft det helt förträffligt på er lilla semester. Själv har jag lyssnat på podcasten Skapligt Kreativt och där pratade de om din blogg och döskallesjalen. Men det visste du säkert redan.
http://skapligtkreativt.se/?p=5

kungen o majkis sa...

Nä det visste jag inte! Tack för tipset om podcasten, måste jag kolla in :-)!

Rumpetuss sa...

Vilken härlig resa!!! Tokgillar fotot på fiskmåsen - klockrent!!!

Cicci H sa...

Har aldrig varit på det hållet, men nu blev jag jättesugen! tack för tipset!