torsdag 26 juni 2014

Virkad Harry Potter.

 Majkis störtgillar Harry Potter. Hon har sett de första tre filmerna. Och vi läser nu den första boken för henne om kvällarna. Hon kan ha blivit lite styrd i störtgilla-riktningen. Kan vara så att jag med störtgillar Harry Potter. Kan vara så.
 
 Majken har lekt Harry Potter ett tag med sina gosedjur. Den lilla grå kattungen är alltid Harry Potter. Lite likt. Men inte jättelikt.
Jag beslöt mig att virka en Harry till henne. Jag utgick från hjärtekattsmönstret. Huvud, kropp, ben och armar. Inte svansen. Och inte kattöronen. Även om han då hade varit mer lik Majkis ursprungliga Harry.
 Jag använde mig av Tildagarn och virknål nr 3,5. Min favvo-virknål. Harry är ca 30 cm lång.
Harrys tröja fick bli grå med Gryffindor-färger som dekoration. En liten vit virkad skjortsnibb och så knöt jag en Gryffinorslips. Det är den första vänskapsbandsslips jag gjort. Och antagligen den sista.
 
En trollkarlscape och en halsduk var ett måste. Och en liten kvist som ett trollspö. Den kanske ser lite anspråkslös ut. Men akta er vilka krafter den besitter.
Hedwig-ugglan är virkad efter mitt ugglemönster.
Majkis blev mycket nöjd med sin nye Harry. Och önskade sig genast alla figurerna från Harry Potter. Till sin nyuppstartade virkade Harry Potter-figursamling. Som än så länge är ganska liten.


Ikväll tittar vi på Ernst. Och äter nybakta scones med ost och marmelad. Hur ljuvligt blir inte det?


17 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Har precis kollar Ernst med ost, vin OCH choklad!
I KNOW!!!
Vilken fin Harry du har gjort. Jag har lite risig koll på honom, men så som jag kan minnas ser han ut precis så!
Följer med spänning Majkis ökande samling.

Catarina sa...

Älskar verkligen din Harry Potter!!!
Var nyligen i London med äldsta dottern och där åkte vi till Kings`s cross och tog kort på oss när vi sprang genom väggen till plattform 9 3/4 som Hogwartsexpressen avgår ifrån. Man blir aldrig för gammal för Harry Potter.

Rumpetuss sa...

Men herregud människa, hur mycket kreativitet besitter du egentligen??? Blig alldeles till mig ju av alla finheter! Lycklig Majkis kan jag tro!!! Urfina figurer ju!!!

Carolin sa...

Du är så grym! Du är en stor inspirationskälla. Ibland borde jag dock virka lite mer än att surfa runt och leta inspiration ☺️. Ingen sommar utan Ernst. Äntligen! Hoppas scones smakade gott. Ha en härlig sommar ☀️

leaS sa...

Du är helt galet påhittig! Man blir alltid glad av att titta in här, så mycket finurliga saker. Idag blev jag inte bara virksugen utan också sconessugen!!!

Stella sa...

Då borde ni komma hit til Norrköping som har Harry Potter utställning:) ska dit själv på söndag:)

Birgit v sa...

Super fin Harry Potter god ide.

emma sa...

Åh vad jag också önskar min en virkad Harry Potter-samling!

Frida sa...

Alltså wow, jag (som också störtgillar Harry Potter) är så himla imponerad!! Jättefin :D Och jag älskar slipsen haha, smart!

Emilia sa...

Coolt med virkHarry P!

Anonym sa...

Vilken fantastisk Harry Potter! Den måste jag försöka apa efter ;-) Tack för alla fina mönster du ger oss!
kram Åsa

Rumpetuss sa...

Vill bara tipsa om att vi har Harry Potter the exhibision här i Norrköping nu i sommar...ifall ni vill,ta en semestertripp :0) länk: http://www.harrypottertheexhibition.se

BM FORM sa...

Helt underbart att du har virkat Harry Potter. Han och ugglan blev verkligen jättefina.

Du virkar så mycket fint och jag är så avundsjuk på att du blir färdig med det du gör. Själv håller jag på med samma babyfilt som för 1 1/2 år sedan. Fick till och med ta och skaffa en bebis till för att den andra växte så fort men jag verkar inte att hinna klart med filten ändå. Men hur som helst, TACK för all inspiration!

Helena, Craft & Creativity sa...

Den är HELT fantastisk!! Min äldsta dotter älskar Harry Potter. Imorgon ska vi besöka Harry Potter-utställningen i Norrköping och i augusti åker vi till London för att bl a se den stora utställningen. :)

Önskar dig & familjen en fortsatt fin sommar! /Helena

Anonym sa...

Åh så fin, grymt imponerad! Älskar Harry Potter!
om du någon gång skulle ha tid och lust å lägg gärna upp mönster =)//Birgitta

Anonym sa...

Hur har du gjort håret?

Unknown sa...

Finns det någon mönsterbeskrivning. Mitt barnbarn är galen i Harry Potter och det skulle vara superkul att ge honom.