torsdag 19 juli 2012

Lite nytt till lekstugan.

Jag var på en secondhandbutik i går och hittade en liten plåtbricka. Perfekt plåt till Majkis leksaksugn tänkte jag. Sprayade den svart och virkade ett gäng pepparkakor. 
 Hjärtmönstret hittar du hos IA Nyckelpiga. En väldigt duktig virkerska som tyvärr har bestämt sig för att sluta blogga. Men hon har fortfarande en massa härliga mönster att bjuda på, så kolla in en sväng vettja.
Medan Majkis bakar pepparkakor så gör vi glass. I vår glassmaskin. Den stackarn får jobba hårt.
Den senaste varianten blev vår favorit hittills. Vi gjorde glassmeten efter grundreceptet till glassmaskinen. Och så skar vi äpplen i små tärningar, slängde dem i en kastrull tillsammans med sirap, kanel och en skvätt vatten. Kokade en äppelkompott. Och hällde i glassmaskinen när den snurrade. På slutet innan glassen precis var klar la jag i små rullade bitar av cookie dough. Jag gjorde samma deg som till mina kolakakor, uteslöt bara bakpulvret. Helt vanlig kakdeg alltså.

Ja, ni hör ju. Äppel, kanel och cookie dough-glass. Nästan så att det inte gör något att det regnar hela tiden.

11 kommentarer:

MammaElva sa...

Så fint hon verkar ha det i sin stuga :) Och som värsta glassmonstret säger jag bara mums! Jag vill också ha en glassmaskin!!

Camilla sa...

Så fina kakor och hemmagjord glass är ju verkligen något utöver det vanliga, och äpplen och kakdeg, det lät ju inte alls gott, eller ok då, det lät sjukt gott!

Engelska Villan sa...

De hjärtana är så himla fina! Har länge tänkt virka såna. Men vad trist att hon ska sluta blogga!! :(
Kram kram Anna

CreandoPhoto sa...

Och himmel så gott! Vår glassmaskin har haft lite ledigt ett par veckor, men nu åker den fram igen. :)

Kramar Kicki

marremorr sa...

En sån underbar idé till lekstugan! För att inte tala om glassen...! Mums!

Anonym sa...

åhhh jag måste nog damma av min gamla glassmaskin... kakdeg muuums. Min baramåsteprova favorit är vaniljglass med saltade popcorn och kolasås. Är ett företag som heter Mormor Magdas som gör den låter bara så så GOD! Tråkigt nog bor jag inte i närheten där den säljs men kanske en roadtripp i sommar? Att säga till kidsen nu ska vi åka ganska långt för att mamma vill äta glass går väl bra?
kram Anna

Malin på pastill.nu sa...

Den lekstugan skulle jag lätt kunna tänka mig att bo i! Så underbar! Och så har jag dig som virkar söta grejer till mig hela tiden och gör god glass. Underbart :-D

Fröken Fräken sa...

Oh oh så gott! Med tanke på hur mycket glass som går åt här i stugan skulle glassmaskin verkligen vara något för oss. Herr Fräken anser att alla årstider och väder passar med glass.

Petra / Popetotrora sa...

Men jösses... den glassen lät ju hur god som helst!! Och plåten med de små pepparkakorna är ljuvligt söt. Lyckliga Majkis som får leka med den. :-)

Anonym sa...

Vilken söt plåt och så snabb du är!
Japp, mycket tråkigt att hon ska sluta blogga ;0( Hjärtmönstret är en favorit, helt klart.
mvh Agneta

Linda sa...

Det är som att blanda två olika Ben&Jerry's i en och samma glass! Vadå vill ha? Om man kunde leva på kakdegsglass.... *mmmm*