Majkis och hennes pappa har länge velat testa en riktig Elvis-macka efter att pappan hade sett nån dokumentär om Elvis och hans matvanor. Och när de två var och handlade ihop för ett tag sedan köpte de ingredienser. Alltså pappan och Majkis. Inte pappan och Elvis.
Ta nu fram papper och penna för här kommer receptet.
Elvismacka alá Kungen o Majkis.
Två stora formbröd i amerikansk stil.
Jordnötssmör med crunch.
Bacon.
Banan.
Majonäs (detta hoppade vi).
Rosta bröden ( de ska egentligen vara stekta i smör, men det hoppade vi för att minimera hjärtattacksrisken). Stek bacon. Bred det ena rostade brödet med ett rejält lager med jordnötssmör. Lägg sedan på skivade bananer och till sist det stekta baconet. Bred den andra mackan med smör (eller majonäs om man känner för det). Och lägg uppepå jordnötssmör-banan-och-bacon-kreationen. Tryck ihop och ät.
Klart.
Har ni skrivit upp allt på lappen nu? Bra. Då kan ni ta och knögla ihop den till en liten boll och sedan kasta. För detta kan vara bland det äckligaste jag ätit.
Varsågoda.
Något som vi gjort som däremot blev fantastiskt gott är egen fläderblomssaft. Perfekt i sommardrinken med lite fruktsoda och en citronskiva. Så friskt och så somrigt.
Vi fick ett gäng fläderblommor av våra kompisar och satte igång. Vi använde oss av ett receptet från Monica Ahlberg.
Fläderblomssaft.
30 st fläderblomsklasar
3 st stora citroner
1,5 liter vatten
1,5 kg strösocker
50 g citronsyra.
Lägg blomklasarna i en rostfri hink eller bunke som rymmer minst 5 liter.
Borsta citronerna i varmt vatten och skiva dem tunnt. Lägg dem sedan på fläderblommorna.
Koka upp vattnet och rör ner sockret och citronsyran och rör tills sockret löst sig.
Häll den heta vätskan över fläderblommorna och citronerna. Låt stå med lock på i tre dygn.
Sila den och häll upp på väl rengjorda flaskor. Förvara i kyl (eller i frys för längre hållbarhet).
Nu gör det inte så mycket nästa gång himlen är grå och regnet bara öser ner. För vi har nämligen solsken på flaska.