torsdag 12 augusti 2010

Stora tjejen.Japp. Nu är Majkis en stor dagistjej. Förskoletjej menar jag förstås. Majkis gillar dagis. Förskolan.
Majkis har hittat en favorit där som heter Erik. En lite större kille som är söt som socker. Med guldlockar. Och han kan springa fort. Jättefort.
Och Majkis tycker att det är viktigt det där med fruktstunden på dagis *host* förskolan. Då ska man sitta still. Och räcka upp handen när man vill berätta något. Majkis räcker upp handen. Men pratar inte. Iallafall inte i samband med handuppräckningen.
Men själva handuppräckningen är kul.

Imorgon ska jag lämna henne på riktigt på morgonen. För första gången. Hejsvejs och så ses vi om tre timmar. Kommer säkert gå jättebra. Men fy vad blödig man är.

Jag har suttit i deras personalrum några timmar denna veckan. Läst handlingsplaner. Och virkat. Så nu har Majkis en ny mössa.Det kommer säkert bli en hel del tårar imorgon vid lämningen. Men som tur är finns det snälla fröknar där som kan trösta.

Hoppas min mascara inte fläckar ner dem.Min stora, lilla tjej.

9 kommentarer:

Millas hem sa...

Men så söt hon är!

Det kommer att gå jättebra!
Det är ju mest vi föräldrar som tycker att det gör så ont att lämna.
Det är ett stort steg att på egen hand ta vara på sig själv (i grupp iofs) en stund, och att vi inte behöver vara med jämt, det gör ont i oss till tusen!=))

Hon är riktigt tuff, räcker upp handen utan att säga något! Hur kaxigt som helst!=)

Kram till dig! Glöm inte padsen...till mascaran alltså!
C

Misan sa...

Åhhh stora tjejen :-) du klarar det bra att Majkis börjar dagis... hrm.... förskola :-D


Kraaaaaam från Misan

Karin sa...

Majkis kommer att ha de finaste mössorna på hela skolan tror jag:D
Det går säkert bra, hon är stor tjej nu:)

Skalmans mamma sa...

Att Majkis är en riktig förskoletjej går ju inte att ta miste på, det bara lyser om henne! Konstigt att vi mammor alltid ska vara så blödiga. Du får väl festa till det med lite vattenfast mascara imorgon så att förskolefröknarna slipper fläckar på sina axlar ;-).
KRAM

Nattmia sa...

Det kommer säkert att gå bra i morron.. Fröknarna kanske får trösta Majkens mamma istället ;-)

Kram Mia

MiA sa...

Heeej!
Underbar ålder när de fortfarande är små fast plötsligt så stora! Så fin hon är med ryggsäcken och den söta tröjan! - och du skriver ju sååå mysigt :))

Hoppas de tre timmarna gick bra ;)

Ha en toppenhelg!

just ja... underbar mössa!

tjings
MiA

Zara sa...

Det kommer att gå jätte bra på dagis!!
Hon kommer nog att trivas jätte bra. Fina o goa fröknar där. Men visst känns det när man ska lämna dom, och jag som inte ska lämna min stora på dagis längre nu utan på 6 års. Kommer nog att fälla en o annan tår då...

Kram

♥ Mio ♥ sa...

Stoooora tjejen!! Men det ser ju klart ut, väska och allt...bara att ge sig iväg på nya äventyr!! Kommer att gå som en dans, lämna det bara åt pappa så blir det garanterat inga tårar;) Jag fixade inte riktigt att lämna Mollan på dagis i början, men efter ett tag gick det jättebra...lite blödig är man allt.

Lycka till! Kramis

lilla a sa...

Så är det, mamman gråter..