fredag 6 juli 2012

Piffat mobilskal. Och kvastskafts-virkning.

 Igår surfade jag runt bland bloggar i godan ro. Och så kom jag till härliga Pastill. Hon hade piffat sitt mobilskal genom att lägga en bild mellan telefonen och skalet. Men gu så smart hojtade jag! Och en kvart senare hade jag fixat det första. Mitt skal är lite åt det frostade hållet men det syns ju igenom väldigt bra ändå. Det första jag gjorde var på Pirat-Majkis. Och såklart måste jag ha en Bad-Kung att byta med.

 Tack för inspirationen Pastill! Och för att se vilka härliga varianter Fröken Pyssel hade pysslat ihop klickar ni här.

Och nu till kvastskaftvirkningen. Jo, det är så att jag har gjort ett armband med bromsticklace-virkning. Jag var ju faktiskt tvungen att testa.
Den här tekniken är från 1800-talet. Då man virkade runt ett kvastskaft. Och fick en fantastisk spets. Jag gissade att det skulle vara aningens krångligt att sitta med en kvast i tv-soffan. Sånt tänkte man tydligen inte på på 1800-talet. Jag använde mig av ett stearinljus istället. Bra mycket behändigare. Jag hade ett stearinljus, en virknål nr 5, ett tjockt ullgarn och ett beskrivande youtubeklipp. Och så satte jag igång. Och det var lika roligt som det blev snyggt. Jag har redan gjort tre armband. Ett grått, ett rosa och ett turkost. Blir väldigt snyggt till höstens koftor.


Och jag och sambon var i veckan och beställde tid för synundersökning. Fick ett erbjudande om att man kunde köpa 3 par glasögon och betala för ett. Kanonbra. Två till sambon och ett par till mig hade vi tänkt. Och det verkar som att det verkligen är hög tid att sambon skaffar nya glasögon.
Igår slog han ihjäl en melonkärna med flugsmällan.

12 kommentarer:

CreandoPhoto sa...

Åh, så fint. Allihopa. Snart ska jag börja med det tjusiga halsbandet som du gjorde. :)

MammaElva sa...

Oj, så mycket pyssel du bjuder på idag! Coolt armband :) Ha en fin fredag!

Helen sa...

Fina bilder till ditt mobilskal! Måste nog skaffa en mobil man kan ha skal till så att jag kan pyssla lite jag med:)

Nettan sa...

Fantastiskt fint armband! Och grattis till er båda (men särskilt sambon :) ) mtp glasögonen!

Ida sa...

Tack för dagens spontanaste skratt. Förstår precis att man kan ta fel på flugor och melonkärnor. Jättefint armband. Inte värt jag försöker men ska titta hur det görs ...utifall

Rumpetuss sa...

Oj vilka fina skal!!! Skojigt att kunna byta!!! Måste kolla upp om det går till min telefån med :0) gillar skarpt dina nya armband, verkar skojigt att virka - måste provas!! Ska nog prova den mumsiga pajen oxå....för hur kan man motstå liksom??

Anonym sa...

Du lyckas som alltid få mig att le ;0)
Mycket snygga skal och armband!

mvh Agneta

Petronella sa...

Kvastskaftsvirkning är verkligen kul. Jag virkade en hel halsduk förra vintern. Fort går det och snyggt blir det. Hade nästan glömt det... tack för påminnelsen!

Otaliga projekt sa...

Spontant gapskratt och high five till sambon.

Malin på pastill.nu sa...

Men hej vad fint det blev! Riktigt snyggt med det frostade skalet till. Jag trodde först du ps:at till fotot så ljust, tycker det blev jättebra!!

Vilket fint armband! Fast hade gärna sett ett foto på dig med en kvast i soffan :D

Anonym sa...

Haha stackars melonkärnan :)Din man och min yngsta dotter får vara med i melonkärnesmåkryps-klubben hon tror nämligen också att de är småkryp läkkigt tycker två-åringen!! Jag ska också pyssla mitt eget mobilskal fick ett på morsdag (jo jag vet att det var ett tag sedan) där man broderar ett eget motiv, fiffigt!!Nu återstår bara för den här velpAnnan att bestämma motiv, phu.
kram Anna

Linn - lantligt med (stort) L sa...

Åh vad snyggt det blev med fotot! :)

Vart har du köpt skalet?
Och ser jag fel, eller är det en Galaxy S3 du har? Ser så ut tycker jag.. Då borde jag ju kunna hitta såna skal jag med tänker jag.

Himla inspirerande med alla roliga o fina pyssel du visar :)

Mvh Linn