onsdag 31 oktober 2012

En dag i Astrid Lindgrens värld.

 Igår packade vi ner matsäck och åkte till Pippi och de andra på Astrid Lindgrens värld. Väldans mysigt med höstmarknad alltså. Pumpor, marknadsstånd och lyktor. Och Astrid-figurer.
Kallt som skrutt var det dock. Men solen lös faktiskt på oss ibland. Och man kunde värma sig lite då vid alla vedkorgar som stod utställda i parken. Och vad gjorde väl det att man luktade som en grillkorv efter dagens slut.
 Vi träffade Pippi. Och vi drack glögg. Vi klappade får. Red på häst. Och vi provsmakade allt vi kom åt. Speciellt godis. Mycket fudge blev det. Lakritsfudge borde vara snudd på olagligt.
 Majkis traskade runt med sin bästa kompis och bara myste. Klättrade, sprang, hoppade och skrattade. Mamman jagade mest värmande solstrålar och pratade skruffs med bästisens mamma. Och mamman kollade även in schysst inredning. Jo, det finns faktiskt sån i Astrid Lindgrens värld också. Kolla bara in Lotta på Bråkmakargatans kök.
 Så härliga färger. Och jag störtgillar verkligen golvet.

Ja, vi hade verkligen en väldans mysig dag. Både barn och vuxna var nöjda och hade äppelröda kinder och Rudolf-röda näsor efter en frisk dag i Vimmerby. Föreställningarna var proffsiga som vanligt. Majkis gillade mest sångshowen på slutet. Då Rasmus, Paradis-Oskar, Pippi, Pippis pappa, Prussiluskan och Emil och Ida med familj var med. Och sjöng sköna Astrid-sånger tillsammans med publiken.
Och tänk va...att de har lyckats att få Veronica Maggio att spela Prussiluskan. Vem hade trott det?

Och till sist:

Just a friendly little boo,
from me to all of you.


Bu på er.

6 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Vilken härlig dag ni hade, även om den var lite kall..

Kram Mia

Malin på pastill.nu sa...

Åh vilken mysig höstdag. Och vilken snygg häxa ;-)

MammaElva sa...

Bästa, bästa stället! Tyckte det var helt magiskt när jag var liten..

Fröken Fräken sa...

Jag känner plötsligt att det är mycket roligare att hänga på Astrid Lindgrens värld än på mitt jobb. För inte har vi snyggt kök där heller. :-D

Annika GW sa...

Ha,ha! underbart inlägg! / Annika

Anonym sa...

Kom till din blogg nyss och har nu läst varenda ett av dina inlägg. Grym blogg! Grym mamma, pappa, kung och majkis.