söndag 4 november 2012

Virkad klänning till virkad tomte.


 Den lilla maileg-tomten jag virkade för ett tag sedan frös lite. Så jag virkade en liten klänning. En liten klänning i varmaste ull. Grå med vita ränder. Pyntad med ett litet hjärta och en liten spets längst ner.
 Nu fryser hon inte mer. Men det gör jag. Kallt ute ju. Och inte lär det bli varmare direkt. Och jag har minsann ingen ullklänning. Tur det finns glögg man kan värma sig med. Och tur att det finns lakritsfudge. Ja, det sistnämna kanske inte värmer så mycket, men det är ju gott. Ha en fortsatt god söndag.

16 kommentarer:

lilla jag sa...

Men så fin :)

Anonym sa...

Så fin!!
Kram Kati

Joy for Health sa...

Men vilken söööt!

Ananas sa...

Fantastiskt fin!

Maria sa...

Hur underbar som helst!

Emilia sa...

Vilken fin klänning hon fått!

skapa och inreda sa...

Så fin hon blev i sin nya klänning :)
Annika

Trixiyo sa...

Otroligt fin, den passade henne perfekt :)

Caroline sa...

Jag skulle kunna kommentera precis alla dina inlägg, för jag älskar dem så otroligt mycket! Du skriver jättebra och intressant och dina virkade alster är alldeles underbara! Jag blir så sjukt inspirerad av dina fina bilder och fattar inte hur du hinner med att göra så mycket fint så ofta...

Om tomtefröken ska få en vän snart vore det jättekul om du skrev ner mönstret och la upp det, jag har en Myleg-galen moster som skulle bli så glad om jag gjorde nått liknande till henne. ;) Annars får jag börja klura ut ett mönster själv...

Sluta aldrig att virka eller blogga! kram

Malin på pastill.nu sa...

Jag gillade ju tomten väldigt mycket halvnaken, men hon är faktiskt väldans fin nu också. En sån där klänning skulle jag nästan kunna tänka mig att ha själv!

Ostbågas-skal skriver du.. Jag känner mig skeptisk, tror mer på typ nonstop eller godishalsband :-D

CreandoPhoto sa...

Helt galet söt!

Glögg, där sa du det. Värmer nog mitt kalla inre idag :)

Kramar

Anonym sa...

Hej!
Har följt din blogg under ett tag. Nu måste jag bara höra om det går att köpa dina fantastiska alster någonstans? Jag blir grön av avund så fina saker du gör, både leksaker, tomtar och kläder/mössor.
Är en urdålig virkare men mormor till fyra snart fem sötnosar. Har inte tålamodet, kunskapen, tiden i vilken ordning du vill, men uppskattar kreativitet och skönhet något alldeles förskäckligt!
Har du någon försäljning? Om inte, det borde du!!!
Inspirationshälsningar från Kerstin i Malmö

kungen o majkis sa...

Hejsan Kerstin!
Jag tar inga beställningar alls, men jättekul att du gillar det jag gör :-)!
mvh// Erica

Li.W sa...

Men så söt!!! Längtar lite efter att börja smyg-jul-pyssla...

Humlan sa...

Vilken underbar tomte. Jag har en sådan, fast sydd. Om du virkar en till skriv ner mönstret, vi är nog många som skulle vilja ha det.
eva

Anna L. sa...

Den är såå underbar å jag vill såå gärna göra den, precis som så många andra! =) Tror du att du kommer hinna skriva ner mönstret innan jul? Vore väldigt roligt!