fredag 30 augusti 2013

Och där gick startskottet.

 Ja, för möss-säsongen alltså. Är ju september precis närsomhelst nu. Jag gillar verkligen att virka mössor. Älskart. Jag började på denna mössan för längesedan men sedan har den legat i min garnhög och väntat på att få bli klar. Otåligt.
Emeraldgrönt är väldigt snyggt men jag kan verkligen inte ha det på mig. För mitt ansikte intar då ungefär samma färg som den mintgröna rosen. Och då hjälper inte all rouge i världen. Men vet ni vad? Jag har en kompis med rött hår. Och denna mössan kommer sitta som en smäck på henne.

Mössan är virkad i ett diamantmönster. Videotutorial på mössan hittar ni här. Något krånglig men det uppvägs av roligheten. Den mintgröna rosen hittar ni min översättning på här. Plättlätt och snabb.

Och hemma hos oss är det oftast pappan som lagar maten. Och han gör det mycket bra. Det tycker Majkis också. Häromdagen bjöds det på färsk pasta med pastasås till lunch.

Majkis: Jag älskar baconen, pappa. Du har talang.

15 kommentarer:

Ida sa...

Lycklig pappa som får en sån komplimang. Snygg mössa. Har aldrig mössa själv .. inte ens när det är superkallt. Håret sprakar och står som en kvast runt huvudet ... så det blir kapuchong. Men din virkning är rolig som vanligt.

Photo by Maria sa...

Och du gör mössorna otroligt bra... Så fin!!
Vilken komplimang pappan fick, det är en konst att steka bacon ;)

Kram Mia

Catarina sa...

Mössan blev jätte fin!!! Bulldog mössan var underbar hihi...
Bästa berömmet får man från barnen :)

Emilia sa...

Härlig mössa! Diggar diamantmönstret!

Fröken Fräken sa...

Nä, alltså mössdags nu?! Det är ju sommar hela året detta år väl? För NÅGON GÅNG måste det väl ändå låta bli att bli vinter. Detta år verkar ypperligt för det.

Majkis kanske satsar på en karriär som domare i matlagningstv?

Nettan sa...

Älskar Majkis alla kommentarer, och ditt sätt att återberätta dem... <3
Och det var en väldigt fin mössa!

Anonym sa...

Hej. Du gör så fiina saker. Måste bara fråga vilket garn du använder mest? Tex till mössor å sånt? Med vänlig hälsning, Linda

Anonym sa...

Älskar din fina mössa!! Vad har du använt för garn och storlek på virknålen? Kämpar just nu med en spindelsjal, galet kul :) Tack för en fin blogg! kram Sara

kungen o majkis sa...

Linda: jag använder mig mest av frejagarn eller jubileumsgarn till mössor...och tildagarn till figurer o så!

kungen o majkis sa...

Sara: jag använde virknål nr 5...just detta garnet minns jag inte vad det hette...men det funkar jättebra med Frejagarn!

Systeryster och jag .... sa...

de är så fina ha med börjat att virka det finns fördelar med hösten ... levande ljus och att virka i soffan när maken lägger barnen....
Gillar blomman på mössan

Lena sa...

Hej!
Ville bara säga att jag älskar din blogg! Började virka för några månader sen bara och igår gjorde jag klart min första mössa. Jag tittade på den du gjorde till Majken i grönt och med rosa blomma men jag var tom så djärv att jag ändrade mönstret!
Nu är den lite mer "baggy" och så minskade jag lite i fasta maskorna så att den skulle få en fin form.
Allt tack vare din mössa :)

Här är en bild så minns du kanske vilken jag menar: http://instagram.com/p/dyYc_2zAbh/#

:)

I M sa...

Fantastiskt fin mössa! Men den ser oxå fantastiskt krånglig ut att virka... Får ta ett djupt andetag, hålla tungan rätt i mun och i alla fall göra ett försök.
Härlig mösshöst på dig!


lilla jag sa...

En sån fin mössa :) Din blogg är så inspirerande! Kika in hos mig så får du se vad jag gjorde med ditt finfina mönster på nallen!!

Kram.

Malin på pastill.nu sa...

Jag virkade fyra mössor igår.. tror jag kan hamna i mössträsket jag också. eller, det har jag kanske redan gjort? :-D