fredag 9 augusti 2013

På sommaren ska man grilla.

Och så ska man virka. Och det har jag gjort. Men allt jag har virkat ska ges bort. Och inte sjutton visar man någons presenter på bloggen innan de har fått dem. Går ju bara inte. Men ni får se. Sen. När de äro bortgivna.

Sålänge så kan jag ju tipsa om två smaskiga tillbehör till det grillade i helgen. Och vi kan börja med den fruktiga currysalsan. Gott till både kyckling, fisk och kött.
 Fruktig currysalsa.
300 g äpplen, tärnade
150 g morötter, tärnade
150 g tomater, tärnade
150 g gul lök, tärnad
½ dl ättikssprit
1 dl socker
3 dl vatten
3 tsk curry
Smaka av med salt (ev)

Lägg alla ingredienser i en gryta och koka tills grönsakerna är mjuka. Ca 30 minuter stod det i receptet. Men jag fick koka rackarns mycket längre för att morötterna skulle sluta vara knapriga.
Ett litet tips: När man ska skala morötterna och potatisskalaren råkar vara i diskmaskinen som går, ta då inte osthyvelen och skala med, för då kan man råka halvt hyvla av sig knogen högst upp på vänster långfinger. Tydligen.

Och så till den här lite heta grillsåsen. Djävulssås. Och djävulssås vill man göra för att det är rackarns gott.

Djävulssås.

1 dl ketchup
1 dl chilisås
1 dl worcestershiresås
1 dl flytande honung
1/3 dl finhackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad rosmarin

Blanda alla ingredienser i en burk med tätslutande lock. Ställ den i kylskåpet. Helst ett dygn innan den ska smaskas på. 

Och till sist; ett allmänt tips när det gäller grillar: Det är inte någon bra idé att testa att lägga ner opoppade popcorn i glöden i grillen. Det låter inte POPOPOPOPOPOPOP som man hoppas på. Det låter lite mer pop. Pop eller pffff. Och när de låtit pop eller pffff så börjar de att brinna. Och ryka massor. Tydligen.

7 kommentarer:

Maria B sa...

Tydligen! Tack för tips. Ska testa salsa och ondske-sås. Testar inte popcorn. Inte heller osthyvel. Har många skalare av förekommen anledning...

Petra / Popetotrora sa...

Tackar för grilltillbehörstips! Och jag ser fram emot att få se virkningarna sen när dom äro bortgivna. :)

CreandoPhoto sa...

Lysande grilltips! Sådana som man vill testa...också popcornen... :)

Annika GW sa...

Att överhuvudtaget komma på tanken att poppa popcorn på grillen tycker jag var underbar. Det lockar nästan till att testa! Goda såser. Dom sparar jag till kommande grillkvällar och virkningen ser jag också fram emot att få se! / Annika

saravillfara sa...

Dom är tursamma dom som får dina virkprojekt i present!
Men grilltillbehörstipsen håller jag gärna tillgodo med, tack snälla!

StökTanten sa...

Spännande. Jag gillar verkligen din blogg!!!

Jag har satt den som favvolänk i min egen blogg. Kom gärna och hälsa på hos mig (www.stoktanten.se) en färgglad blogg ägnad åt virkelivirk, målerikladd, DIY:ande och hittepå.

/StökTanten - som egentligen heter Linda...

Anonym sa...

Mummsigt - Tack för detta :)
/Kram Annmi (Fl Annmi)