tisdag 13 augusti 2013

Virkade julstrumpor.

 Ja. Det är väl lika bra att börja, va? Det är ju ändå mitten av augusti. Jag har virkat det första till årets jul.
I år ska vi ha en riktigt pastellig jul. Pastellig och röd- och vitprickig. För tanken på en pastellig och röd- och vitprickig jul gör mig glad i magen. Jag började ju lite lätt redan förra året genom att virka en rosa och röd grangirlang. Och att måla prickar på våra röda julgranskulor.

Och nu virkade jag några små mormorsrutestrumpor att hänga i granen. Jag hittade småstrumporna i en länk på Pinterest. Såklart. Och den länken ledde till en pdf-fil på engelska. Länken till pdfmönstret hittar du här. Kan ju iochförsig vara lite läskigt att ladda ner grejor från nätet. Men(¤"jag#*&¤ har)/#?inte)"&#märkt¤%#några#%¤!problem%¤#alls#"#med&%#min )#"dator(¤efter#så)¤det#"är¤"#nog#"¤ganska¤#"säkert#.
Det kommer bli fler pastelliga småstrumpor.

Och när vi ändå pratar om pasteller, så fick jag för ett tag sedan en härlig plåtask av en kompis. Och när jag frågade varför jag fick den fick jag svaret:

-För att jag tycker om dig.
Den sortens presenter måste väl ändå vara de allra bästa.

12 kommentarer:

Rebecca sa...

Redan ett inlägg till!?
Aja, det är väl ett tecken på att sommaren är på väg mot sitt slut... :(
Inget illa menat! Älskar din blogg och sättet du skriver på! <3

//Rebecca 14 år

Anonym sa...

Men så söta! Tack förresten för din tydliga guide till spindelsjal. Jag har hållt på nu i tre kvällar och snart är min första klar :) jag har varit sugen länge men verkligen inte kunnat få ihop mönstret. Förrän nu med din hjälp. Så tack för det :) blir nog ett par sjalar till att ge bort under hösten. Kram

Anonym sa...

Åhhh så fina : ) kram Sofia

Photo by Maria sa...

Så söta julstrumpor =)

Och sådana presenter är klart de bästa =)

Kram Mia

Millas hem sa...

Merry Christmas till dig också ifall jag missar att önska dig det sen!!=)))
Ljuvliga små sockor du gjort nu din alltid lika kreativa virk-kvinna!

Kramis

Nenne sa...

Älskar dina inlägg! Och nu känner jag att jag också vågar ladda ner beskrivningar! Klockrent!

Tanken på prickig jul muntrar upp.

Tror jag redan måste bryta pysselförbudet jag gav mig igår...

Ha en fantastisk dag!

Petra / Popetotrora sa...

Nej men usch och fy!

Ja, inte strumporna alltså, dom är ursöta, men julen... den kan vi då rakt inte tänka på än. Det tänker i alla fall inte jag göra.

Anonym sa...

Hej! Du har en sån inspererande blogg alltså! Såg att du gjort en ugglemormorsruta, jag har försökt men får inte till de alltså, de är när man blrjar där vid stolparna på baksidan å ska börja göra rutan, hur får jag den fyrkantig lixom? Om dj vill hjälpa mig :) Tack för en grymt bra blogg . :)

CreandoPhoto sa...

Det kommer alltså att bli en riktigt fin jul hos er kan man konstatera. Nu blev jag ju också sugen på småstrumpor... Men kommer jag att hinna? Jag har ju inte semester hela tiden...

leaS sa...

Önskar så att jag var lika duktig som du på att läsa engelska mönster

Cornelia sa...

Åh! Otroligt fina, men kan tyvärr inte läsa engelska mönster, försökt tusen gånger, haha. Du vet inte om det finns på svenska?

Cornelia sa...

Åh! Otroligt fina, men kan tyvärr inte läsa engelska mönster, försökt tusen gånger, haha. Du vet inte om det finns på svenska?