söndag 5 januari 2014

Citronbiscotti med rosmarin.

 Jag gjorde saffransbiscotti till julen. Det gör jag varje år. Fast jag kallar dem saffransskorpor. Och jag har några rackare kvar. De är goda men det känns ju som om saffran hör lite till julen.
Jag började fundera på om man inte kunde använda saffranskorpereceptet och göra om det med någon annan god smaksättning. Det gick så bra så.

Citronbiscotti med rosmarin.

100 gram smält smör
2 tsk torkad rosmarin
rivet skal från 1 citron
2 ägg
1½ dl socker
5 dl vetemjöl
1½ dl grovhackade mandlar
1½ tsk bakpulver

Blanda i rosmarin och det rivna citronskalet i det smälta smöret och låt det stå och gotta ihop sig några minuter medan smöret svalnar. Blanda sedan i ägg, socker och mjöl blandat med de grovhackade mandlarna och bakpulvret.
När degen är blandad, rulla ut den i tre plåtlånga längder. Grädda i 200 grader i ca 10 min. Ta ut och dela längderna i sneda bitar. Lägg dem med ena snittytan uppåt och rosta i 175 grader i 10-15 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt biscottin ligga kvar. Låt dem ligga där tills ugnen svalnat så blir de hårda och goda.
Och det där ständiga nyårslöftet som jag har. Ni vet den där klassiska varianten. Jag ska ta tag i det. Alldeles snart nu. Är faktiskt lite laddad.


Ska bara sätta mig i soffan och ta en skorpa till.

8 kommentarer:

CreandoPhoto sa...

Jaha, så nu ska jag alltså göra citronskorpor då? För jag råkar ju tokälska mina saffransskorpor och har tömt några burkar under den senaste månaden. Trodde att det räckte så, men nu måste jag ju göra citronvarianten också... Jag ska också ta tag i det...men det kan ju vänta... :)

Gott Nytt År!

Hildas hem - Sofia sa...

Mmm, låter gott! Och ja just det ... de där nyårslöftena ... Jo, det är väl dags att ta tag i dem :)

Jag önskar dig en härlig bonussöndag!
Kram Sofia

Helga sa...

Åh mumsigt! Rosmarin och citron är favoriter så detta borde jag testa :) Annars kan jag tipsa om lavendelskorpor/biscotti om du gillar lavendel :)

Fröken Fräken sa...

Jag brukar ju säga att choklad passar med nästan allt så jag kan tippa att det passar bra i biscotti också! Och så länge jag är ledig så tänker jag att det verkar bra onödigt att sätta igång med något nytt liv, jag har ju helt fulltecknat bara med att vara ledig ;-D

Mia sa...

Låter väldans gott det där och bilderna är ju alldeles underbara. nästan så jag måste baka mig ett gäng skorpor nu och dricka lite te till.

Anonym sa...

Hej, jag varken virkar eller bakar citronbiscotti men tycker ändå att det är en väldigt fin blogg du har! Varm, rolig och generös.
Tittar gärna in igen.
/Linda

Anonym sa...

Jag har slutat med nyårslöften och börjat med nyårsönskningar. Mina barn fick oxå önska. Kompisens ena son önskade att vi skulle grilla korv i hans trädgård :-)

Mellor sa...

Thanks for sharing.I found a lot of interesting information here. A really very thankful and hopeful that you will write many more posts like this one.