lördag 22 mars 2014

Vett och etikett. Mest etikett.

 Jag har snöat in på etiketter. Gillar etiketter. Det piffar liksom upp det mesta. En virkad present känns ju genast lite finare med en bit papper till.
Och vet ni va? Det sitter folk och gör etiketter som de delar med sig av. Bara ladda ner och skriva ut. Fiffigt värre.
 Jag skriver ut dem på vanligt papper och klistrar dem sedan på lite tjockare papper/ tunn kartong. Dessa sköningar med rosor hittar ni här.

Ja, det har blivit några etiketter på senaste tiden. Och nedan har ni ytterligare en favorit.
Turkost och rosa. Blir ju knappast bättre. På bilden ser ni även ett av mina senaste påsksprayprojekt. Ett stort delbart porslinsägg på 25 cm. Hittade på loppis för en tjuga. Det var då orangeprickigt. Mycket bättre med ett par omgångar med guldspray. Och en etikett förstås.
De färgglada etiketterna hittar ni här.

En annan favorit är de etiketterna som ser ut som små griffeltavlor.
 Urtjusiga. De kan man till exempel sätta på en loppisfyndad äggformad kycklinggul kruka som man precis sprayat i bronsfärg och beslutat att den nog måste bli en ljuslykta. Till exempel alltså.
Griffeltavleetiketterna hittar du här.

Ikväll ska hela familjen på 40-årskalas. Blir trevligt. Majkis är dock lite bekymrad över att hon missar Gladiatorerna. Hon gillar Gladiatorerna. De är stora och starka och har coola namn som Amazon, Lynx och Bullet. Majkis ska också bli en gladiator när hon blir stor säger hon. Och hon har redan valt sig ett häftigt namn som kommer få utmanarna att darra av skräck.

Hon ska heta Hårdhänt.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Måste bara berätta hur mycket jag gillar din blogg! Du har ett alldeles eget sätt att skriva på som gör en så glad, och så fina pyssel och mönster, fortsätt sprida glädje du! :)

Rumpetuss sa...

Underbara etiketter, blir ju jättefint! Superhärliga guldägg du fixat!! Jag kommer heja på Hårdhänt när hon blir gladiator, motståndarna kommer garanterat darra av skräck!!

Petra / Popetotrora sa...

Fiiint! En etikett piffar till det mesta! Som cellofan runt en present, eller maräng på en kaka. Allt blir lite finare. :)

Emma K sa...

Helt underbart fina ju! Undrar över en sak. Är på jakt efter ett mönster till virkade glasunderlägg. Jag blev skickad hit då det antagligen ska finnas mönster på sådana här. Har försökt leta men hittar inget. Vet du om du har gjort några underlägg? Finns det en länk isåfall till inlägget? Mvh Emma

Ida sa...

Tack för att du delade med dig om etiketterna. Jag ska göra bokmärken av dom färgglada Dom är ju sagolikt fina.

Photo by Maria sa...

Sååå Fina etiketter.. Sådana skall nog jag med skriva ut =) Tack för tipset..

Kram Mia

kungen o majkis sa...

Emma: jag har tyvärr inte virkat något glasunderlägg någon gång... men det finns säkert massa glasunderläggsmönster på nätet! Lycka till med sökandet :-).

Emma K sa...

Okej vad trist. Jag har redan letat halvt ihjäl mig, men skam den som ger sig! Tusen tack ändå!

Systeryster och jag .... sa...

sprayfärg är så kul... gillade påskägget

Nettan sa...

Vilka underbara etiketter! Precis pricken över i:et på en fin present :)
Och Hårdhänt. Sätter skräck i vem som helst. Bäva alla gladiatorer!

Angelica sa...

De senaste gångerna jag har varit på stadens second hand har jag tänkt på dig och ditt påskpyssel. De har nämligen arrangeratnmassa bord med fina påskfigurer.

Dina etikettips är super! Apropå griffeltavleetiketterna, på ICA finns det graffitipapper att köpa. Vad jag förstått kan man skriva med krita på det. Kanske kan vara något för en etikettälskare? :)