söndag 16 november 2014

Virkade stjärnor.

 Jag har virkat stjärnor. Jag gillar ju stjärnor.  Och det passar ju så väldans bra nu när det snart är jul.

Jag har virkat dem i hampa-snöre. Och i sånt randigt fint snöre. Tror det heter twine på engelska. Och enligt Majkis heter det polkagris-snöre.
 Jag virkade stjärnorna i två olika storlekar. Den lilla är från drops. Där den heter ljusblå stjärnblomma. Den stora kommer från raumseelig. Mönstret är lite grann på tyska. Luftmasche och sånt. Men det finns ett diagram. Och bilder. Ni fixar det.
Efter så stärkte jag stjärnorna med socker. 1 dl socker och 1 dl vatten. Värm i kastrull tills sockret löst sig och vattnet är genomskinligt igen. Doppa stjärnorna i sockervattnet och lägg plant för att torka.

Och de ska ju bli hängande varianter så småningom. Med snöre i så man kan dekorera ljus och kransar och sånt. Men för att få hål efter stärkningen måste jag nog sjutton använda hammare och spik. Tills dess får de ligga till sig på mitt ljusfat. Där trivs de som stjärnor bland kottar.

8 kommentarer:

Mamma Mia sa...

En försmak av advent och jul. Ser gott ut! :P

Alviti sa...

Vilka fina stjärnor! Perfekta för kommande dörrkrans!

Emilia sa...

Söta stjärnor - garnet heter polkagrissnöre hemma hos oss med ;)

Rumpetuss sa...

Superfina stjärnor juh!

Anonym sa...

Jag bara älskar din blogg! Så himla mysig och fin, pysslig och inspirerande. Har genast satt igång och virkat en gran till svärfars glöggmingel :)

Tack för en superhärlig blogg!

/Maria

Borgmästaren sa...

Har alltid undrat över det där med stärkning men inte kommit mig för att googla. Informativt inlägg på den fronten. Åsså snygga stjärnor!

Vajb sa...

Så fina! Jag är ingen hejare på att virka, men nu blev jag riktigt sugen! :)

Umm-Yara sa...

Så fina virkade stjärnor! Jag älskar femuddiga stjärnor! Har inte virkat något på år och dar, kanske dags att sätta sig ner en stund - tackar och bockar för länk till mönstrena!
God fortsättning på det nya året!