söndag 22 februari 2015

Hur många spindelsjalar kan man virka egentligen?

Jättejättemånga tydligen. Och jag tröttnar sjutton aldrig. Denna gången virkade jag den dock inte i Tildagarn som vanligt, utan i ett lite tjockare acrylgarn. Resultatet? En tjock och go och aningens större spindelsjal.

Mönstret är som vanligt från Drops. Ett diagram-mönster som jag gjorde en tutorial på...och den hittar du här.

Ja det har blivit en hel del spindelsjalar, de är så sköna att virka. Det är det där bekanta, trygga och bara virka-påandet som är så gott.
Jag började i veckan på en annan sorts sjal som jag har sneglat på men inte testat. En rundsjal. Blev nästan klar och insåg att de den blev aningens stor. Bara att repa upp och börja om från början igen. Men nu vet jag ju hur jag ska göra. Så nu blir den också bekant. Trygg. Och bara virka-påig. Skön virkning helt enkelt. Ni får se när jag är klar.

7 kommentarer:

Alviti sa...

Jag har inte tillverkat en enda än! Det är nog dags snart ☺ Är en periodare med virknålen men känner att lusten börjar komma. Snart, snart. ...Riktigt snygga är dem!

Anonym sa...

Fin. :-) Har upptäckt virkning efter många år som stickare. Hur många nystan tilde garn behövs till en sjal ? Tack för en jättetrevlig blogg :-)

kungen o majkis sa...

Jag brukar köpa 4 tildanystan. Och virka så det blir 6 st hela spindlar irad längst upp :-).

Grodmamman sa...

Jag har också gjort ett antal efter din beskrivning och även din döskallesjal. Gillar spindelsjalarna mycket!
Kram

Monica sa...

Då har jag hittat dig =) en underbar blogg, kommer att följa dig Majkis Kungen och virknålen så klart. Det ska bli riktigt kul och inspirerande =) Med vänlig hälsning, Monica

LillaLollo sa...

Hej! Fin blogg har du. =)Jag undrar: har du testat att virka sjalen i Drops "Lace"? Det känns ju inte som om det är samma tjocklek på dessa garner, men Lace ligger ändå, enligt Drops, i samma garngrupp (A) som Cotton Viscose, som mönsteret är skrivet för. Olika många trådar i dem bara 2 resp 5).
Tack för all inspiration! Hälsar Linda

Lotta sa...

Hittade din trevliga blogg och har nu börjat virka spindelsjalen. Väldans trevligt men det är nästan omöjligt att lägga ifrån sig den. Tack för mycket inspiration. Hälsningar Lotta.