fredag 8 maj 2015

Invirkad ljuslykta. Och lite mer Sophie.

 Jag hittade en sånt himla fint mönster på en virkad ruta. En snirklig, blommig och spets-aktig ruta. Och sånt gillar man ju. Jag började virka utan att egentligen veta vad jag skulle göra av rutorna. Jag funderade först på att göra en löpare. För lite konstigt är det ju att jag har virkat i 7 år utan att ha virkat en endaste duk. Jag har bara virkat typ allt annat som går att virka. Men så kom jag på det....
 Och så här i efterhand så är det ju så självklart att rutorna skulle sitta på min stora glasljuslykta. Var annars liksom.

Rutorna är virkade med Tildagarn. Och virknål nr 3,5. Som vanligt.

Och hur går det med min Sophie undrar ni? Går så bra så. Vi trivs tillsammans. Sophie och jag. Vi umgås och har så trevligt om kvällarna. Och vet ni va? Hon har blivit fyrkantig nu.
 Ja, hon växer min Sophie. Och jag ser fortfarande fram emot varje stund med henne.
Jag är nu inne på del 5 av 20 på mönstret. Och nästa varv ska det bli lite rosa tulpaner i Sophies trädgård. Det blir trevligt.
Ha nu en fantastiskt go helg!

6 kommentarer:

Tinneshobbyworld sa...

Prachtig !!!

Fijn weekend, groetjes Tinne

Moa sa...

Hur har du vetat vilken "färgkod" du ska ha till Sophies Universe? Tycker att din är så himla snygg och har så svårt att få ihop färger till en snygg balans. Har du något bra tips?

Anonym sa...

Tack Kungen o Majkis, för att ni finns :)Idag är jag lite sjuk och har inte lust med någonting alls. Då letade jag fram ett vitt garnnystan,lite svårt att hitta. Inte pga för lite garn, utan tvärtom.
Ni sitter jag här i sängen och har påbörjat en Sophie. Vips är jag nog allt lite friskare. Tack :)

Rumpetuss sa...

Men så fin ljuslyktan blev!!! Å Sophie, underbar!!

Monica sa...

Hej, den där rutan finns just nu på min blogg men jag har hittat den hos vmsom@koppa =) och den har ett varv mindre än din, fin är den hur som helst Ha de gött =) Monica

virkostickmaja sa...

Så söt ljuslykta!
Jag har en kund i min garnbutik som har gjort en Sophie som är helt underbar.
Ditt färgval är så smakfullt :)
Vilken utmaning att göra Sophie...