fredag 1 maj 2015

Sophies universum.

 Jag påbörjat en ny virkning. Denna kan vara bland det roligaste jag gjort i virkväg. Sophies universe. Crochetalong 2015. En stor härlig pläd som börjar i cirkelform och går över till en fyrkant så småningom.
 Just nu har jag precis avslutat del 3 (av20) crochetalongen. Det är som är så himla skoj med denna virkning är att inte ett endaste varv är det andra likt. Små klurigheter att fiffilura ut, som ett härligt kinderägg med en ny överraskning för varje varv. Störtgillart.
Jag har som vanligt använt mig av Tildagarn och virknål 3,5. Testa en Sophie ni med vettja. Gört bara. Ni kommer inte ångra er.

15 kommentarer:

Tinneshobbyworld sa...

Super mooi ! Prachtig garen en kleurencombinatie !

Fijn weekend, groetjes Tinne

Lycka är ~ Onnea on sa...

så fint det ser ut. skulle säkert vara kul att virka. Hur gör man färgvalen? Enligt egen inspiration.
Trevliga virkstunder.
~M~

kungen o majkis sa...

Färgvalen är eget hittepå. Passande nog de färger jag hade hemma ;-).

Lycka är ~ Onnea on sa...

så fina färger du valt. skulle bli svårt att få ihop de färger som passar. Du har lyckts jätte bra.
~M~

Jessika Björk sa...

Å så sugen...men två halvfärdiga spindlar, en halvfärdig babysitter, en himla massa mormorsrutor som måste få festa till sig och två par tumvantar väntar på dekoration...så himla bra på att påbörja....kanske måste avsluta oxå;)

Anonym sa...

Jag har också börjat virka en Sophie och det känns som jag kan bli lite beroende :) Ska bli kul att följa din Sophie...Jättefina färger!

Sara och Mr T sa...

Åh vilken underbar blogg du har! Vilka fina alster du gör och jag som precis börjat virka får massor av idéer av dina bilder. :)

Tack!
Kram Sara

Christel Wijk sa...

Så fin den är, härliga färgkombinationer

Rumpetuss sa...

Låter ju superkul!!! Måste provas! Superfin blir den!!

Ororina sa...

Så fin din Sophie har blitt. Liker fargekombinasjonen. Jeg har også satt i gang med å hekle Sophie's Garden, og i går kom jeg like langt som du har på dette bildet. Skal du fortsette? I såfall håper jeg du legger ut hvordan din blir fremover :)

elinmaria sa...

Sugen man blir..! Men jag undrar, hur många olika färger ska man ha för att det ska bli snyggt?

Disa sa...

Tack för en fantastisk trevlig blogg med massa inspiration och mönster som du delar med dig av.

Så fin din Sophie är. Är det inte svårt att virka denna? Ser ut att vara massa svåra grejer, men du är förstås en van virkare. Jag kanske skulle titta lite närmare på detta när jag har gjort min dödskallesjal efter ditt mönster. Tog den varianten där man virkar ögonen på en gång, dvs variant nr 2. Har nu gjort en rad med två dödskallar och skall nu bara fundera ut hur jag gör jobbar vidare, men det är säkert väldigt lätt. Skulle kanske varit lättare att göra ögonen separat, kanske inte blivit lika mycket hoppande fram och tillbaka i mönstret? Eller så har jag bara inte knäckt koden ännu, det blir nog lättare i fortsättningen när jag har virkat några flera. Det är i alla fall roligt hittills :-)

Ha det så bra,
"Kompis"

Anonym sa...

Hej. Var hittar man mönstret till Sofia Universum. Med vänlig hälsning / Britt

Birgitta sa...

Hej

Hur har det gått med din Sophie? Jag håller på med en nu och har nu i nästan 90 varv lyckats använda enbart restgarner så det är mycket färg :)
Men skulle vara så kul att se hur långt du har kommit och hur den ser ut.

Tack för en jättebra blogg!

Monkan sa...

Helt underbar blogg du har. Jag har precis börjat att vikra och vad hittar man då? Jooo en Sopie som jag gillar jättemycket. Undrar om detta kan vara något som även en nybörjare skulle kunna tänka sig. Än så länge så har det bara blivit mormorsrutor som ska bli en bebisfilt.

Tack för en fin blogg.