tisdag 18 maj 2010

18 maj.

Ett datum som hängt sig fast. 18 maj. Datumet då Kungen fick sin grava hjärnskada. 18 maj. Datumet då livet tog en ny vändning. 18 maj för 6 år sedan.
Kungen var då 13 månader. Som en helt vanlig ettåring, men som hade lite svårt med styrkan i benen.

Kungen fick ett shuntstopp och började krampa på grund av det höga trycket i huvudet. Han krampade oavbrutet i nästan ett dygn. Hjärnan skadades svårt och han förlorade synen.
Efter ett par veckor, med en medvetslös Kung i respirator, förklarade doktorerna för oss att han antagligen inte skulle klara sig. De sa att de skulle låta honom somna in om det tillstötte någon komplikation. Så som lunginflammation.
Veckorna gick och Kungen tog sig ur respiratorn. Andades själv. Blinkade.
Ytterligare dagar gick och Kungen började le igen när han hörde våra röster. Månader gick och Kungen skrattade gott igen. Kungen sa mamma och pappa igen. Åren gick och Kungen sjunger nu Beatles, Ulf Lundell och finska schlagerlåtar.
Vår fine kämpe.

Ja, tiden gick och såren läktes. Nästan helt. Vi pratade länge om gamla och nya Kungen. Det gör vi inte längre. Nu är det bara Kungen. Lille goe Kungen.
Tänker inte så mycket på det som hände längre, förutom när man påminns. Som idag.
Imorgon är det 19 maj. En helt vanlig onsdag.

9 kommentarer:

Elin sa...

Det är här och nu hela tiden...fint du skriver om dagar däremellan. Jag känner inte Kungen men tycker ändå att han är alldeles underbar! :)

/Elin

Skalmans mamma sa...

Känner igen allt du skriver, men "vår" dag är i september. En hemsk dag som upptog mina tankar ständigt i början men som nu bara dyker upp ibland. En dag som förändrade allt. Men nu är nu och Kungen och Skalis är finast precis som de är! Två riktiga kämpar!
Kram! Kram!

Trasdockan sa...

Va fint du skriver, det går rakt in i hjärtat. Datumet kommer ni nog alltid att minnas, men kanske det bleknar med åren. Varje ålder har sin chram, nya framgångar, minnen, lycka mm. Kungen kan noh inte ha det bättre än han har det ♥ Å lilla Majkis med såklart :)

Kram CarpeDiem74

Lillasystern sa...

Älskade Kungen... <3
Världens starkaste kille!

Kram på er!

Photo by Maria sa...

Tänk vad Kungen och ni har gått igenom, sånt som de flesta av oss inte ens kan tänka oss.. Kungen är stark, ni är starka..

Kram Mia

kvinnan med koftan sa...

Kungen äger!
Att han repade sig såpass bevisar ju detta.
Men känner med er och kan förstå tankar som : om inte.....

Karin sa...

Ni är alla fantastiska...kraaam/ karin

Emelie på 8:an sa...

Massa kramar till er och en extra stor till världens bästa kungen!!<3

Elin S sa...

Orden berör såååååå.