tisdag 29 juni 2010

Visst är det ok att strunta i att rensa rabatterna?

Visst måste man inte det? När det är väldigt, väldigt varmt ute?
Och när ogräset ser ut så här?


Ja, jag tänker då inte ta bort dem iallafall. Sådetså.

Vi ska åka och semestra i sommar. Några kilometer öster om Ystad. Mysigt. Vi ska kolla in Kivik och Simrishamn. Och Ystad. Någon som har några bra tips vad man bara måste göra? Vad man bara måste se? Gärna Tokis-Kungen-vänliga saker. Och Huligan-Majkis-vänligt också. Nån?

7 kommentarer:

Lollo sa...

Det finns ju alltid Tosselilla sommarland i Tomelilla :o) Vet inte hur anpassat det är för kungar dock, men det kan man säkert kolla upp. Annars är det härligt att bara köra mellan småorterna på Österlen och stanna tex i Skillinge. Man brukar kunna hitta lite skojiga lekplatser här och där längs vattnet! Ett annat ställe med en jättefin naturlekplats är Tirups örtagård, men det ligger närmre Lund/Malmö än Österlen. Eller varför inte besöka ett spettkaksbageri? Kan tipsa om en turistbroschyr som heter typ Skånes smultronställen, där finns mycket info om fina platser i Skåne! Går att hitta på diverse turistbyråer :o)
Lycka till med semesterplanerandet!!

kungen o majkis sa...

Tack så mycket för fina tips Lollo :-)! Uppskattas verkligen :-)!

Photo by Maria sa...

Tosselilla är ett litet paradis :-) Tor nog att det är vänligt även för Kungligheter..

Rensa ogräs? Varför? Du har ju vackert sådant i din rabatt :-)

Kram Mia

kungen o majkis sa...

Nattmia: Ska ta och spana in Tosselilla dårå :)! Ja ogräset var jättefint. Fast nu började blåsa= alla röda bladen borta = Inte så vackert längre :D!

Daniel sa...

Ogräset består ändå, låt dom va!

Veronika sa...

Vilket trevligt val av semester! :-) Vi flyttade till Simrishamn för några år sedan för att det finns så mycket fint här på Österlen. De vackra stränderna kan man väl knappt missa så här års, men det finns ju många att välja på och alla är väl inte helt lättillgängliga för Kungen kan tänkas. Så här kommer några tips! Haväng är en av favoriterna och med träspång ner till stranden (och över Verkeåns mynning), Sandhammaren (och närliggande Mälarhusen) är också mycket vackra stränder som man kan komma åt med barnvagn/rullstol, Stenshuvud har både fin (och hyfsat åtkomlig) strand och promenadslingor upp på "berget" (för de med mycket spring i benen ;-), sen finns ju flytbryggan vid Furuboda Kursgård (4,5 mil norr om Simrishamn) där man kan köra barnvagn 45 m ut i havet. Tosselilla! Kan vara mycket folk och långa köer dock, tips är att ha fixat inträdesbiljetterna via hemsidan i förväg så att man kan gå in via en särskild entré och slippa åtminstone detta köande. Kivik har en lite handikappvänlig lekplats vid havet och missa föralldel inte att promenera runt i "gamla Kivik". Kolla gärna in min mans sida www.appelkusten.se för fler smultronställen! För övrigt så kan jag också tipsa om vår trädgård :D - full av ogräs ;-) men vi bjuder er på en kopp kaffe om ni kan tänkas vara sugna på det!

kungen o majkis sa...

Daniel: Du är klok du :-D!

Veronika: Väldans mycket tack för fina tipsen!! Ska abselut kolla in din mans hemsa :-)!