fredag 8 oktober 2010

Åttonde oktober.Dagen då Kungen bytte ögonfärg. Tillfälligt.

Kungen har varit röd och irriterad i sitt högra öga sedan igår. När jag tog en närmre koll, såg jag att det såg ut som om hornhinnan var skadad.
Jag ringde vår sköterska på barn som skulle ringa till ögon. Efter en stund ringer en ögondoktor upp. Han undrade vad Kungen själv säger om ögat.

-Han säger burr, burr, ägg. Iallafall för tillfället.

Nä, så sa jag ju inte, jag berättade om Kungens diagnoser istället. Fast Kungen faktiskt sa burr, burr, ägg.

Vi fick komma in och träffa en annan doktor som droppade färgmedel i Kungens öga för att se hur stort såret på Kungens hornhinna var. Såret täckte hela iris. Aj.
Och därav Kungens nya ögonfärg ala grön neonfärg. Jag gjorde bilden svartvit. För i kombination med Kungens ögonvita, som borde heta ögonröda i hans fall, såg han ut som en monsterödla från V. En söt monsterödla från V visseligen.
Men dock en monsterödla.

Antibiotikasalva och återbesök på onsdag.

Kungen har antagligen lyckat riva sig i ögat ganska rejält. Och såna skador gör ont på grund av mycket nerver i hornhinnan sa farbror doktorn.
Aj. Burr, burr, ägg.

Annars är det bättre med oss. Mindre snövel, mindre host. Och halleluja, mer sömn.
Pappan frågade Majkis i morse:

-Hur har du sovit i natt då Majkis?

-I shorts.

Och då är det väl ganska så bra tror jag.

10 kommentarer:

♥ Mio ♥ sa...

Aj aj aj...jag ryser, stackars lilla vännen, hoppas det blir bra fort som tusan!! Jag råkade knipa tag i hornhinnan när jag skulle ta ur linserna en gång, fy fanken rent ut sagt vad ont det gjorde)= Som sagt så håller vi alla våra tummar o tår för att det snart ska bli ett bra öga igen!=) Kram på er och trevlig helg!

Johanna sa...

Huvva! Monsterögon kan väl aldrig vara skönt att ha... antibiotika är good stuff! Det borde göra monsterögon lite mindre monstriga. Hoppas det. Och att sova i shorts låter ju också ganska så skönt :)

Kram!

Li.W sa...

Stackars Kungen!!!! Hoppas att han snart blir bättre!

Engelska Villan sa...

Näe, fy tusan!!! Jag ryser när jag läser det. Stackars stackars lilla kungen. Inte för att jag ska jämföra honom med våran hund, men han har faktiskt oxå haft hornhinnesår, och då droppade de också grön färg i ögat för att koll ain såret lite närmare. Det gröna rann ut genom nosen på honom... Snacka om skräcködla... ;D Lilla Albin (vår vovve), han finns inte mer med oss, men han finns alltid med oss ändå!
Hoppas ni får en bra helg! Här har vi 5-årskalas imorgon.
Kraaaam Anna

kvinnan med koftan sa...

AJ, burr burr och ägg!
Stackars Kungen, måste göra jätteont...
Hoppas ögat är bättre.

Nattmia sa...

Usch stackars kungen.. Hoppas det snart är bra med hans öga..
Gröna ögon är ju snyggt annars ;-)

Majkis har nog haft en fantastisk sömn när hon sovit i shorts.. Ha ha.. Hon har så ärliga komentarer den lilla bruden..

Kram Mia

Fru F sa...

Men ajsingen, stackars finaste kungen! Håller tummar och tår för att det läker bra och i raketfart. Snart ses vi, tjohooo! Ska pallra mig upp ur den varma sköna sägen nu och bege mig ut med bullen som för tillfället demostrativt ligger och tuggar på flygsmällan och tjurar eftersom hans matte inte ville kasta boll med honom :-) Kram kram och en bamse-krya-på-dig kram till kungen!

Annika sa...

Gillar bilden men hoppas naturligtvis att kungen blir bra i sitt öga.
Kram Annika

Fröken Fräken sa...

uj, aj! Hoppas att det läker ihop bra! Själv är jag jättekänslig för allt som har med mina ögon att göra, kan inte ens få mig att använda linser. Men min bror han har laseropererat sina.. huhu...

mellan Stickan och Linné sa...

Hoppas ögat blir bra snart!

Har smålett för mig själv flera ggr under helgen när jag tänkt på Majkis svar ang nattens sömn. Så underbart!