tisdag 28 december 2010

Lite virkelivirkat.



Jag har virkelivirkat några små mobilfodral. Som av naturliga skäl inte kunde visas innan julafton.



Väldigt enkla att göra. Jag började med att virka 23 luftmaskor, började en bit in på garnet för att ha en stump att sy ihop botten med. Sedan förenade jag luftmaske-raden till en cirkel med en smygmaska. Och virkade sen runt, runt med fm. Jag började med 4-5 varv i en färg, växlade till en annan och virkade 3 varv med den färgen, växlade tillbaka i 3 varv osv...
När mobilstrumpan var lagom lång för mobilen sydde jag ihop botten och fäste trådarna. Om man vill kan man ju piffa till fodralet med en blomma eller en stjärna. Lite olika varianter på piff hittar du här.
Jag använde mig av Jubileums-garn och virknål nr 3,5.
Hur många luftmaskor man ska börja med beror ju på vilket garn man har och vilken storlek på virknål. Och vilken mobil man har. Och hur hårt man virkar. Man får pröva sig fram helt enkelt. Fodralen går ju fort att göra så det gör inte jätteont att repa upp och börja om från början igen. Det gör bara lite småont sådär.


Jag hade även virkat en mössa till julaftonens julklappsspel. Den vann lill-svägerskan. Hur söt som helst på henne.



Och Majkis och napparna vareja.


Julaftonsmorgon. Allra sista nappbilden.

Det har faktiskt gått förvånansvärt bra. Senaste dagarna har hon inte ens nämnt nappen. Det var egentligen bara på julaftonskvällen hon var så där jättearg.
Och på juldagen sa hon iochförsig:

- Vill ha min napp och snuss, mamma.
- Men nappen har ju tomtenissebebisarna. Det går ju jättebra utan!
Majkis satte armarna i kors, putade med läppen och sa:
- Går inte alls jättebra! Jag är arg på dig, mamma.

Tur att den argheten gick över ganska fort. Blev ju nästan lite rädd där.

8 kommentarer:

Hildas hem - Sofia sa...

Vad duktig du är på att virka! Jättefina grejer du har gjort. Jag hade också velat lära mig det :)

Ha en fortsatt fin dag!

Johanna sa...

Supernajsiga saker du virkat! :) Och så skönt att det gått bra med napp-avvänjningen!

Kram!

Fröken Fräken sa...

När även jag förstår virkbeskrivningen så måste ju det vara lätt att virka! Snygga fodral det blev! Men det lät ju lite farligt det där med nappargheten, tur att det verkar som den lilla damen inte är långsint. (annat än man kan säga om mig, då herr Fräken lyckades få choklad på baksidan av låren och satte sig sedan i den vita soffan... då var jag arg på honom...)

Faktiskt har filmerna från CDON kommit nu. Vi har plötsligt blivit väldigt upptagna.. :-D

Photo by Maria sa...

Söta Majkis, så klart honblev lite arg :-)

Snygga fodral till mobilen och mössan är superfin :-)

Kram Mia

Daniel sa...

åååh du e härligt duktig!!!!

Anonym sa...

Vilka ursöta barn ni har!
Och ursöta mobilfodral och så fiiin mössa du har virkat! Du är verkligen duktig & påhittig att virka fina saker, säljer du dem också?
Me like! :)

miOmolly sa...

Duktiga lilla Majkis, den där med tomtenissebebisarna var ju bra, men jag skulle ha kört den för Mollan när hon var några år yngre än vad hon är nu...går inte att hitta på såna storys för henne, hon sa att tomten som var här på julafton ju hade en mask på sig och hon håller ännu på och gissar på olika personer som kunde ha varit tomten som kom på överraskande besök=) Så vad ska vi göra med hennes napp samling?? Någon som vill ha ett gäng snubbiga nappar årgång 2005 på en av dom=) Snart 6 år och en riktig napplisa! Bra jobbat av Majkis i alla fall!! Hoppas ni haft en underbar jul och att ni får en härlig nyårsafton oxå! Kramis

Therese sa...

Hej!

Jättefint virkat! Är det jubileumsgarn från Svarta fåret du använt? Jag lyckas inte hitta det i så många olika färger - vet du var jag kan få tag i det?

Hälsningar

Therese