onsdag 11 april 2012

Jag behöver mer klöver.

Så här va. Förra våren fick jag en klöver av mamma. På hösten ska man döda den. Den delen var jag jättebra på. Sluta vattna blommor är lite av en specialitet jag har. 
Men nu till själva uppväckandet av blomman på våren. Jag letade rötter i den torra jorden och planterade om i ny fin jord. Precis som mamma sa att jag skulle göra. Jag vattnade. Jag vattnade lite till. Men inget dök upp. På flera veckor.
Mamma tyckte synd om mig så jag fick en av hennes klöver som hon väckt upp. Det är hennes klöver till vänster på bilden nedan. Med blomknoppar och skit. Min klöver till höger. Hoho??

Mamma tyckte att jag skulle vattna på lite mer rejält så skulle det nog sätta fart. Och jag vattnade på rejält...Och ta mig sjutton. Det började minsann växa. Ser ni?! Jag zoomar in. Kolla nedan, vänner.

Ett ogräs. Inget klöver. Ett jäkla ogräs. Tror ni att jag behöver stötta upp den med nån glasspinne eller nått?

12 kommentarer:

Maria sa...

Det låter som att du och jag skulle kunna bilda klubb.

Mitt stoltaste ögonblick som innefattar gröna fingrar var då min granne och jag stod och pratade utomhus och hon kikade in genom vårt fönster och sa:
Ni har alltid så fina blommor!
(De hon just tittade på var plastblommor... Dom är jäkligt snygga från utsidan!)

Lotta K sa...

Klubben är redan bildad...jag har i åratal haft förmågan att förvandla en murgröna till en murbruna på bara några dagar...
Skämt åsido. Jag har tänkt att virka en sån där fin sjal i Tildagarn och började fundera på hur många nystan det brukar gå åt till den storleken som är på dina bilder.
Tack på förhand!
Lotta

kungen o majkis sa...

Lotta: Jag brukar få köpa 4 Tildanystan (går åt 3,5 nystan knappt). Och det är är 6 spindlar högst upp i den storleken jag brukar göra :-)! Lycka till!

CreandoPhoto sa...

Ha, ha, ha....känner igen mig helt. Mina blommor brukar sluta som högervarianten allt som oftast :)

Kramar

Veronica sa...

Hahaha =) Jag är bekant med "hoho-känslan". Jag lyckades att tvärdöda 50% av pelargonerna jag försökte övervintra i år, de två som klarade sej var nog av den klant-tåliga sorten. Men jag har en klöver som aldrig får övervintra... stackarn.. men den dör och kommer tillbaka med jämna mellanrum ändå, den har nog lärt sej att den får fixa själv om den ska få vila lite =)

Trådanten sa...

Ser med spänning fram mot att se vad det är för mystiskt frö som slagit rot i din kruka. Kan ju vara en hur snygg blomma som helst!

Fru Olsson sa...

Jag anmäler mig också till klubben. Hos oss finns det ett gäng gröna växter som är härdade under många år. Faktiskt är de flesta kvar från min första lägenhet efter studietiden. Det är överlevarna som är kvar. De starkaste exemplaren i sin art. Inget annat klara sig här. Bara de starka och muterade. Jag tror faktiskt att de inte dricker vatten. Möjligtvis en gång i halvåret när mor är på besök...

Hoppas det är en överlevare som slagit rot i krukan :-)

// Karin

Photo by Maria sa...

Ha ha ha.. Förlåt att jag skrattar.. Men jag känner igen mig, sitter här på jobbet och funderar när jag vattnade hemma sist, kommer inte ens ihåg så det var lääääänge sedan.. Får ta det när jag kommer hem..
Hoppas du lyckas med denna klöver, kanske finns en fyrklöver i den som bringar tur..

Kram Mia

Helena, Craft and Creativity sa...

Sitter här och fnissar för jag är precis likadan...

Var hemma hos mamma härom dagen och beundrande en av hennes blommor som ser så otroligt välmående och frodig ut (det gör i och för sig alla hennes blommor). Då visade det sig att det var en av mina gamla (då halvdöda) växter som hon förbarmat sig över för något år sedan... ;-)

Engelska Villan sa...

Hahaha! HÖG igenkänningsfaktor! Hur sjutton gör folk med gröna fingrar??? Jag är helt hopplös. Jag tror att du ska sätta dit en glasspinne, ja, det låter vettigt hörru... ;)
Jag såg på den nya Blogger-vyn att du är min främsta trafikkälla! :) Tänkte att det kunde vara roligt att veta!
Kram Anna

Rumpetuss sa...

*fniss* låter precis som något som skulle hända mig!! Mina fingrar är så icke gröna som de kan bli!! Mina blommor överlever jämt med nöd och näppe - stackars mina blommor som alltid får kämpa för livet, måste försöka bli snällare mot dem o ge dem en slurk vatten emellanåt!! Lycka till med din lilla blomma eller vad det nu kan vara för något som kommer upp!!!

Beda sa...

Tack för ett gott skratt så här på morgonkvisten, du är bara bäst!