måndag 9 april 2012

Påsk i Stockholm.

Vi har spenderat påskhelgen i Stockholm. Mysiga Stockholm. Och eftersom Kungen var på korttids denna påsken passade vi på att göra saker som Majkis skulle gilla. Vi hade inte varit på Junibacken förut, så det var ju en självklar aktivitet. Nu hade de Jan Lööf-tema och vi såg en Sagan om det röda äpplet-teater. Och så hade de byggt upp en massa sköna miljöer från hans böcker. Ni minns väl Skrot-Nisse?!


Efter Junibacken tog vi en sväng till Skansen. Och hälsade på älgarna. Och spanade på sälar. Och sprang runt bland bodarna. Himla tur att solen sken för det var sjutton ingen värme i storstan. Vi hade stora täckjackor och mössor och vantar och rubbet. Men jag frös ändå. Det är vid de tillfällena, när man möter unga tjejer i blus och jeansjacka, som man man känner att det är ganska skönt att vara äldre, klokare och inte bryr sig så mycket hur man ser ut. Bara det är bekvämt liksom.

Efter Skansen tog vi en sväng på stan och köpte födelsedagspresenter till Kungen som fyller nästa vecka. Och då och då stannade vi och fyllde på energiförrådet. Väldigt viktigt sånt.
 På påskaftonskvällen gick vi hem till hotellrummet, duschade och gjorde oss riktigt fina. Majkis hade inbakade flätor i håret och kjol, sambon iklädd skjorta och jag hade klänning. Och tillochmed läppstift dagen till ära. Sedan gick vi ut och åt.
På Donken. Är det Majkis-helg så är det.
Påskhare by Majkis
Och nu är glada påsken snart slut för denna gången. Hoppas att påskharen kom med sina korgar smällfyllda med en massa färgglada ägg till er! Vi har iallafall lördagsgodiset fixat fram till typ mitten av juni. Kanske lika bra att mamma hjälper till lite. Man vill ju inte att godiset ska bli för gammalt.


8 kommentarer:

Helena, Craft and Creativity sa...

Vilken härlig helg ni verkar ha haft! Och vilken bedårande påskhare! :)

CreandoPhoto sa...

Myspåsk! Och Jan Lööf är en storfavorit här hemma. Vet inte hur många gånger vi har läst Ernis bilar med våran, nu 15-årige, son. Det var ett tag sen....

Kramar Kicki

Photo by Maria sa...

Vad mysigt ni hade det.. Och säkert hade kungen det mysigt på kortis =)

Härlig bild på Majkis..

Kram Mia

Trådanten sa...

Låter som ni haft en bra påsk.

Fröken Fräken sa...

Stockholm, nämen så skojigt under påsk! Ja, hotellvistelse säger man ju iofs aldrig nej till helg som vardag.
Naturligtvis måste du ju se till att påskgodiset inte blir gammalt - det är av samma anledning som jag trycker i mig mandelpepparkakor just nu.

Johanna sa...

Åh, låter som en helt underbar helg! Även om den gick i Majkis-stil ;) Men det kan vara så fint på sitt sätt. Och så länge man får klä upp sig lite så spelar det ju inte såååå stor roll vars man äter.

Kram på er!

AnnaMalinska sa...

En Stockholmshelg i min smak. Låter helt underbart.

Bettina sa...

Låter som en riktigt härlig PÅSK!