söndag 15 juli 2012

Hemmagjord glass. Och hemmagjord mobilväska.

Vi var i Ullared för några veckor sedan. Och efter tips från finaste Creando köpte vi oss en liten glassmaskin. Lilla glassmaskinen har nu snurrat sina premiärvarv. Och ovan ser ni resultatet. Hallon- och lakritsglass. Grundreceptet enligt glassmaskinens receptbok. Och sedan i med färska hallon och saltlakritsflingor. Supergott. Eller som Majkis sa: Asgrymt.

Och lite virkat har det blivit i helgen. Jag är egentligen ingen väskmänniska. Jag är en stoppa-allt-i-jackfickorna-människa. Funkar kanon vår, höst och vinter. Fungerar mindre kanon när det är varmt och man har klänning och inga fickor. Därför fixade jag en mobilväska till mig i helgen. Virkade ett rosa crocodile-stich-modilfodral och sydde dit en loppisfyndad spets som axelrem. 

Den loppisfyndade spetsen, ja. Virkad av någon go liten tant med en virknål i storlek av en synål. 2,5 meter fantastisk spets till priset av 20 kr. Tog lite emot att klippa i spetsen kan jag säga. Men jag ska använda resten till något annat fint. Det ska jag.

Annars har vi haft en fantastisk helg, sambon och jag. Vi har ätit för mycket, kollat hyrfilm, shoppat och sett Snowwhite på bio. Sovit till 10 på förmiddagen. Men någon indisk mat blev det inte. Sommarstängt stod det på dörren. Dåligt av dem att inte förstå att jag måste ha vitlöksnaan på min semester. Nu var jag ju tvungen att äta en Ceasarsallad med kyckling, dressing, parmesan och vitlöksbröd på en annan restaurang. Stackars mig.

15 kommentarer:

mest virkat sa...

Så fiiiint, krokomönstret. Håller på och virkar en liten väska i det :-) Tack för tipset! Nu håller jag på och bakar världens minsta rabarberpaj. Plantan vi satte förra sommaren verkar inte trivas, så har fått 3 rabarber :-(

Johanna sa...

Glassen, glassen, glassen! Hallon OCH LAKRITS! My god. Om jag inte satt ner så skull jag nog svimma. Så himla gött alltså.

Och ja, stackars, stackars lilla kung och majkis-mamma som blev utan naan. Borde verkligen inte få hända i nutidens Sverige. Men what to do? Man får nöja sig med näst bästa. Så är det ju.

CreandoPhoto sa...

Mmmm, glassmaskin alltså. Asgrymt!

Och vilken tur för lilla tanten att hennes fina, fina spets kom till användning. Jag tror att det var tanken. :)

Kramar Kicki

Malin på pastill.nu sa...

Vilket sött litet fodral. Och den där spetsen, ljuvlig! Underbart att ni fick en sån bra helg <3 Du, de där spindelsjalarna du gjort i massor, hur mycket garn har det gått åt?

Anonym sa...

Bara som ett apropå, spetsen är inte virkad utan knypplad. Minns min lilla mormor och hennes knyppelbräda hur skira och vackra spetsar hon knypplade.
Ha en fortsatt bra sommar.
Solveig

kungen o majkis sa...

Hej Solveig :-)! Kanske lite svårt att se på bilden, men spetsen är verkligen virkad, med småsmå stolpar, lmkedjor och fm.

Ha en fin sommar du med :-)!

frupersson sa...

Så fin din lilla krokodilväska! Måste prova virka krokodil jag med. Visst blir man lite nostalgisk av såna där spetsar som man ofta kan köpa för noll och ingenting på loppis. Har fått en påse av svärmor som jag använder med andakt...men håller med ovanstående, bättre att använda än inte :)
Hoppas solen lyser på ditt kungarike idag som det gör hos mig!
/Maria

Malin på pastill.nu sa...

Tack för svaret! Alltså.. jag virkar i soft cotton... det innebär typ dubbelt så mkt garn. jag tyckte väl att min sjal blev ganska hård :-S Oh well, det blir nog bra ändå. Man lär så länge man lever.

Malin på pastill.nu sa...

Åh så nästa fråga.. :) hur stor är din sjal? Typ i cm..?

kungen o majkis sa...

I typ cm blir mina sjalar ca 150 cm i vingbredd...och typ 63 cm på längden :-).

Petra / Popetotrora sa...

Gott, gott, gott med hemmagjord glass! Vår glassmaskin här hemma går varm (eller snarare kall... ;-)) för det mesta!

Malin på pastill.nu sa...

Tack gulliga du!

Engelska Villan sa...

Ååå så gott! Glassmaskin är nog en klok investering :) Jag har mailat dig.
Kram Anna

Emilia sa...

Härligt att med egen glassmaskin - och fint mobilfodral!

Anonym sa...

Det där mobilfodralet var väldans fint. Börjar bli lite crocodile stitch frälst, men det ser en smula komplicerat ut för mig.. Spetsen var ju helt otroligt söt!
mvh Agneta