onsdag 1 maj 2013

Saker som gör mig glad.

Denna första dagen i maj fokuserar jag på saker som gör mig glad.

Idag är jag glad åt blommor. Snart dags att plantera i utekrukorna. Då känns det verkligen att det går åt rätt håll. Och även mina nejlikor är jag glad åt. Fina, billiga och håller en evighet. Även hos oss. Denna blomma som jag tyckte var gräslig för bara några år sedan. Och jag kanske inte är så himla förtjust i dem när de står i grupp. Men styckvis. I mina loppisfyndade småvaser, urspridda i hela huset. Ljuvligt.

Jag är glad att jag hann komma iväg till garnaffären innan det hann bli en massa helger och skrutt. Ett skönt storprojekt på gång. Jag gillar verkligen att virka hörrni. Att virka gör mig också glad.

Och så är jag glad att vi äntligen är inne i maj. För nu måste ju sjutton värmen komma.

Och så är jag glad att vi har så himla bra sjukvård runt vår Kung. Vi hittade ett 2 cm långt sår på Kungens fotsula i fredags som han antagligen fått av sitt ortopediska tåstöd. Såret såg lite brunt och konstigt ut. Jag ringde vår sköterska på den lasarettanslutna hemsjukvården. Jag tänkte att attans också att det är fredag eftermiddag och ingen kommer ha tid med oss förren efter helgen. Sköterskan var ute och åkte när jag ringde och kom hem till oss en kvart senare och tittade på såret. Alltså hem till oss. 15 minuter efter att vi hade lagt på. Är det inte fantastiskt?

Och så blev jag så himla glad häromveckan när jag skulle klä om och gå hem från mitt jobb på mödravården. När jag stack ner foten i min stövel var det något som tog emot.
Någon hade lagt ner dessa blommiga dekorationstejpar där i. Bara skrivit for u. Bara för att liksom. Så himla rart gjort. En handling som jag blev så där varmglad i magen av. Och jag listade faktiskt ut till slut vem de var ifrån. Tänk vilka goa människor det finns va?

14 kommentarer:

Anonym sa...

Vad härligt med dekotejp. Utan att vara särskilt pysslig av mig tycker jag faktiskt att den är riktigt rolig att använda.

Rät&Avig sa...

Blir alldeles varm när jag läser ditt inlägg!
Ibland kanske man bara skulle stanna upp lite och tänka på allt man verkligen har att glädjas över...
Och du, köket blev fantastiskt!
/Ann-Britt

Yvonne sa...

Underbart att det finns så fantastiska människor! Hoppas att allt är bra med din son igen. När man tänker efter har man mycket att vara glad för, men det är lätt att glömma bort det. Ha det så gott! Kram Yvonne

Anonym sa...

Visst är sjukvården väldigt bra här hemma i vårt land. Jämföra bara i vilket annat (nästan) land som helst. Jag tycker inte vi ska klaga. Men visst ibland så blir det fel, det har jag också råkat ut för, men ändå!
Virkning det är väl det bästa tillsammans med stickning, väldigt, väkdigt bra terapi, så sköööönt. Men det är så mycket roligt som finns att virka.
Ja, nu ser vi fram emot att vi får mycket värme att njuta av.
Stora kramar från Britt Inger

Anna-Karin sa...

Jag blir glad av din blogg <3

Grodmamman sa...

Glad man blev när man läste ditt inlägg!:)
Virka gör mig glad också och nu blev jag nyfiken på ditt nya projekt!;) Är på gång med min fjärde spindelsjal nu och har planer på en dödskallesjal också.
Härligt när sjukvården fungerar också!
Kram

Anonym sa...

Man blir alltid lika glav av att läsa din blogg. Du är så positiv och glad. Och jag blir också glad och avslappnad av att virka. Tack för din fina blogg är så glad att jag hittat hit

Ida sa...

Härligt med fina överraskningar. Jag har överraskat mig själv med att virka efter sisådär 20 års uppehåll. Min sonhustrus förtjänst, den fina mänskan. Hoppas Kungens sår läker blixtsnabbt. Inget kul med sår alls. Länge sen ett "bevingat" ord från Majkis. Hur mår hon? Bra hoppas jag. Min svärfar fick en present en gång där det stod "Om man kan vara glad åt lite, har man mycket att vara glad över" Det finns guldkorn i vardagen överallt. Ha det gott.

CreandoPhoto sa...

Tänk att jag hade allt lite kläm på vem du är.... Jag har nämligen räknat ut att virka är verkligen din grej :D

Maria Lindgren sa...

Jag är glad att jag hann med mitt tåg idag, det var på håret..... Glad att det är helg och jag är hemma hos min goa familj. Kände mig lite "deppig" i onsdags, men så igår fick jag höra ett par saker som gjorde att jag bara kände. -"Sluta nu, Maria. Du har såå mycket att vara glad och tacksam över!" Sen är jag ju glad över att du är min fantastiskt Goa vän i vått och torrt. Vi kan både skratta och gråta ihop. Oftast är det nog jag som står för tårarna!Kram

kungen o majkis sa...

Goa du! Och jag är väldans glad att du är min vän :-)!

Rumpetuss sa...

Vilket fint inlägg, blir alldeles rysig....

Anonym sa...

Hej kungen o Majken!
Jag har följt dig
Du ger mig många fina & roliga idéer. Även följt dig pga av kungen. Har själv en son med handikapp som idag är 5,5år. Han är född i v. 26+0 och har en cp-skada & är multihandikappad. Fick denna länken skickad till mig på fb. Tänkte självklart på dig & alla dina följare här på bloggen & pintarest :) skulle det kanske vara något för dig??
Mvh / Johanna
Jenta.82@hotmail.com

Anonym sa...

Gick inte att redigera :(

Skulle stå att jag följt dig en längre tid nu här på bloggen & på pintarest :)

Här kommer länken:
http://www.babydjungeln.se/uploaded_images/upph%C3%A4ng-F%C3%B6rslag-3.pdf

Mvh Johanna