onsdag 25 september 2013

Från sliten skänk till skön tv-bänk.

Vår tv-bänk passade inte in hemma hos oss. En gammal IKEA-variant i björk som bara har hängt med liksom. Med öppna hyllor och en glasskiva som gjorde att det alltid såg stökigt ut.
När jag förra veckan hittade denna skönheten på bilden ovan på en återvinningscentral, såg jag framför mig hur den kunde rädda oss från vår tråkiga tv-möbel.
Färgen på skänken var ju fin men väldigt sliten. Så ny färg fick det bli. Bara först grundmålning av det omålade inuti skänken. Och slipning av det målade. Spackling av slitagemärken. Slipning av spackling. Och sedan tre lager mellangrå färg överallt. Och den blev som ny.
 Lådorna tog jag bort för att ha nånstans att ha dekoder och dvdspelare. Beslagen på lådorna var ju för himla tjusiga så de sparade jag och fäste på dörrarna istället.
 
 Och med luckorna stängda så vet ju inte en kotte alla sladdar, filmer och tv-spelsgrejor ligger där inne och ser stökiga ut. Perfekt. Hade iallafall varit det. Om jag inte precis berättade för alla att det ligger sladdar, filmer och tv-spelsgrejor och ser stökiga ut där inne.
Ikväll är det Bonde söker fru. Och det är nog extra mysigt att titta på när tvn vilar på en egenmålad tv-bänk från Säfsjö möbelfabrik. Antagligen.


Och häromdagen frågade Majkis mig vad spöken är egentligen.
-Jo, man tror är att det är när människor kommer tillbaka från de döda och hälsar på lite.
-Nej, mamma, det är faktiskt zombies.

14 kommentarer:

Catarina sa...

Den blev jätte snygg!!! Det blir nog mysigt för dig att krypa upp i soffan med en virkning och titta på bonden. Själv måste jag gå på föräldramöte.

Emilia sa...

Vad snygg tevebänk du fick till!

Manda sa...

Åh så fint det blev! Kanske man skulle satsa på. Vår tv-bänk sjunger också på sista versen! Om det inte var så svårt att måla möbler.. Ha en bra dag!

Nettan sa...

Din underbara dotter ♥ Hennes fantastiska kommentarer sätter ett leende på mina läppar varje gång!

Väldigt fin TV-bänk, precis så ska det se ut. Bra jobbat!

Nina sa...

Åh vad roligt!
Jag kommer ursprungligen från Sävsjö :-)

AnnaMalinska sa...

Fantasktiskt snygg tv-bänk. Vi har samma dilemma som ni har haft med en "ful" och tråkigt IKEA-möbel. Nu har du gett mig en idé om hur vi kan göra. Tack!

Fröken Fräken sa...

På min ära vad tjusigt! Jag hade ju ett gammalt skåp som jag bytte mot Ikealösning visserligen, men det skåpet var liksom bortom all räddning. Det är nämligen bra med dörrar som går att stänga OCH öppna...

Malin på pastill.nu sa...

Helt sjukt snygg tv-bänk, gilla gilla gilla!!

Jag vill virka, men jag vet inte VAD jag ska virka. Sicket lyxproblem va :-D

Lina & Mia sa...

Hej! Tack för all inspiration du ger genom din blogg! Jag tycker att dina virkade bläckfiskar är så fina! Och skulle så gärna vilja härmas om jag får? Har försökt att komma på en egen variant, men ser bara dina framför mig hela tiden! Så jag skulle så gärna vilja göra likadana till lilla pluttan som ännu ligger i min mage, skulle du tycka att det var okej? Tycker själv inte om sånna som härmas, men jag tycker att det är lite mer okej om man berättar vart man fått inspirationen ifrån! Mvh Lina

Fiff sa...

Grymt snygg! Smart att återanvända beslagen :-)

kungen o majkis sa...

Lina: Går så himla bra så :-)! Lycka till med lillpluttan!

Lina & Mia sa...

Åh tack! :D

Rumpetuss sa...

Gillar gillar gillar din nya tv bänk!!!! Såå fin!!! Nått liknande trånar jag efter, har nog samma tv bänk som ni hade, supertrist!!! Kanske kan jag fynda en schysst möbel jag med"? Hoppas!!!

Lena sa...

Verkligen snygg tv-bänk det blev.
Det blir ju alltid speciellt när man fixar själv
Vist kan man fynda på märkliga ställen.