onsdag 18 september 2013

Här vare flätmössat!

Ja, de har ni ju sett förr. Så vi gör detta lite snabbt. Flätmössa. Hjärta. Virknål nr 5. Freja-garn.

Lägg gärna märke till mattan som flätmössan ligger på. Ja, det ser lite ut som om mössan svävar en aning. Det gör den inte. Såna mössor har jag inte lyckats göra ännu. Tillbaka till mattan. Den är turkos. Som allt annat här hemma.
Jag hittade den på Rusta. Och frågade sambon vad han tyckte om färgen på mattan till tvrummet. Och får då svaret:
-Ja, det det är väl en sån eller en rosa.
Jag måste nog sluta med min pastelliga inredning. Stackarn är ju hjärntvättad.

Och igår tog vi på golvvärmen i huset. Vår björk fäller sina gula blad. Och jag har ställt om alla timers så lamporna tänds klockan 19. Snart tänder vi i kaminen i vardagsrummet. Första brasan liksom. Nu är det höst. På riktigt. Och jag gillart.

13 kommentarer:

Annika GW sa...

HA ha! En svävande mössa! Kanske går att fixa med ett luftigt , fluffigt garn. Gillar också att hösten är här på riktigt. Tycker att Sverige är fantastiskt med sina fyra årstider! / Annika

LillaJag sa...

Vilka fina mössor! Säljer du mössor, virkar på beställning?

kungen o majkis sa...

Näpp, jag säljer inget på beställning längre :-)! Men har du nån i din omgivning som virkar kan du ju visa dem länken till mössan och fladdra lite med ögonfransarna ;-)!

Systeryster och jag .... sa...

Tjusig... det finns ingen översättning till svenska?

Therese sa...

De mössorna är juh bara så himla fina måste försöka mig på att göra en. Den passar juh perfekt med mattan.

Grodmamman sa...

Gillar verkligen de där mössorna, men är kass på att läsa mönster som är på engelska. Kanske du kunde översätta det?!?(blink, blink);)
Kram

Emilia sa...

Finfin mössa likt de andra tidigare!

Catty sa...

jag älskar turkost !!!!

Malin på pastill.nu sa...

haha, gud vad jag garvar åt din mans kommentar :-D Så jäkla skön! Men min är nog likadan. Och nu när jag börjat föra in mer natur-färg i hemmet så liksom undrar han om vi inte kan ha lite rosa istället. För det är mer färgglatt :-D

Lina sa...

Man blir verkligen inspirerad av din blogg! Har faktiskt virkat en del spindelsjalar tack vare dig! :)

Vill bara tipsa om att mönstret för flätmössan finns på svenska här: http://pysselkiisen.blogspot.se/2012/01/gratis-monster-virkad-mossa-med-flator.html

:D

kungen o majkis sa...

Lina: Tack för hjälpen med länken :-)....visste att jag sett en svensk översättning nånstans men mindes inte var :-)! Toppen!

Anonym sa...

Så himla fin! Och vilken fin blogg du har!
Jag försöker själv att virka denna mössan nu... Men så på varv 6, så blir det jättekonstigt. Om jag virkar i 2 reliefstolpar i varje främre relst, så får jag 80 maskor när det varvet är klart... Har du någon aning om vad jag gör fel?
Mvh Sara

Anonym sa...

Oh, tänk att jag behövde bara ställa frågan här för att komma på vad hag hade gjort för fel! Väldigt dumt fel dessutom så det hade ingen kunnat komma på åt mig :)
Sara