fredag 3 januari 2014

Juleslut. Och kärleksknut.

 Nyårsdagen varje år plockar jag ner julen. Eftersom min jul oftast börjar med julmusik i oktober så känns det som om jag är nöjd då. Precis på nyårsdagen. Varje år. Så nu ligger de där i lådan igen. Alla julgranskulor. Och längtar och väntar på att få se vad för snett elände till gran de ska få hänga i i slutet på året.

Hoppas att ni hade ett riktigt gott nyår. Och visst känns det lite gott med ett helt nytt år. Väldigt oskrivet. Öppet för förslag liksom.

Och eftersom det är nytt år tänkte jag börja med en helt ny virkbekantskap för min del. Jag började göra kärleksknutar. Och det var minsann ingen dålig start på 2014.
 Jag vet tyvärr inte vad garnet jag använde mig av heter. Det låg där så fint i botten i min garnkorg. Utan etikett. Och fullkomligt skrek efter att få bli en kärleksknutsjal. Ok då, sa jag.
 Här hittar ni en beskrivning på kärleksknutorna. Det är fantastiskt trevligt att virka kärleksknutor ska jag tala om för er. Och fort sjutton går det.
Jag tänker mig att denna sjal blir perfekt att ha runt halsen i sommar. När jag sitter och gottar mig på någon uteservering. Stora solbrillor ska jag ha med. Kanske att jag tar på mig en klänning med. Kanske blir lite väl luftigt annars.

15 kommentarer:

Catarina sa...

Det blev en jättefin sjal och visst är det roligt med kärleksknutar.
Nu blev jag också sugen på att plocka bort julen, det får bli ett projekt i helgen.
Trevlig helg!!!

Photo by Maria sa...

Åh, så fin sjal..
En del av julen har åkt här med.. Resten får vara kvar till nästa helg..
Kram Mia

Unknown sa...

Jag har allt julen kvar ett tag till. Ska bara ta in tomten utanför trappan innan den fryser fast, som den gjorde förra året. Fick loss den först i mars tror jag det var.
Men vilken underbart vacker schal du virkat! Du kommer att bli väldigt fin med den på dig.
Ha en god fortsättning! Kram

Anonym sa...

Gott Nytt År!
Vilken fin sjal.
Och det är ju så roligt att virka kärleksknutar! Tack för att du delar med dig av dina projekt! Mvh Marie

Fröken Fräken sa...

Jaaaa, sommaren ja. Jag skulle gärna redan nu sitta utomhus med den fina sjalen i varmt kvällsljus istället för att sitta inomhus under filt med regn utanför... ge mig sommar nu!

Systeryster och jag .... sa...

kärleksknutar har jag försökt några gånger men det går väl sådär.... men övning ger färdighet
trevlig lördag

Jannike sa...

Fina färger på fin sjal! Jag har precis slutfört min andra sjal i kärleksknutar men i mörkare toner. Nu blev jag sugen på att göra nåt i ljusa lätta färger!

Elin sa...

Din blogg levererar som vanligt. Nu ska jag bara leta upp lämpligt garn så ska jag också göra mig en sån.

Borgmästaren sa...

En klänning kan nog bli bra till finfina sjalen. Kanske onödigt mycket uppmärksamhet annars. Gott nytt år på dig!

Anonym sa...

Hur mycket garn går det åt för en sådan snygg sjal?

Ann-Sofi sa...

Tusen tack för en härlig blogg med underbara virkningar och härliga anekdoter! Det här är den enda blogg jag följer och blir alltid glad när du skrivit något nytt. Jag har bara virkat i några månader men du inspirerar till att utmana mig med virknålen.

Rafaellascreativa sa...

Åhh vad fin och vad bra du skriver ,,,,,så roligt att läsa din blogg ...du sprider glädje ,tack för det :)

Anonym sa...

Jag gillar också att virka kärleksknutar. Visst är det roligt att det finns så mycket nytt att lära inom bara virkning. Själv testar jag flerfärgsvirkning, ska bli ett mobilfodral. Det var lite knepigt i början ...

AnnSofie sa...

Tack för din fina blogg med så mycket inspiration ! Kärleksknutar gör jag nu i en sjal till min yngsta som ska gifta sig i maj och det blir så fint ! Så tack än en gång ! Ha det så bra ! Kram

Chinese B2B Platform sa...

I really enjoy visiting your blog. I am looking forward to reading more posts. I appreciate your work.