tisdag 11 mars 2014

Yttepyttig idol. Och våriga blommor.

 
 I helgen åkte jag, pappan och Majkis till Stockholm. Där överraskade vi Majkis genom att gå på Melodifestivalsfinalen. Och hon blev hoppauppochnerglad över att hon skulle få se sin absoluta favorit. Yohio. Det var vi och 29997 andra i Friends arena. Vi satt allra högst upp, allra längst bort från scenen. Och Yohio är ju inte särskilt stor i verkliga livet. Men Majkis verkade mycket nöjd med att typ ha sett sin stora idol. Som i lördags var väldigt, väldigt liten.

Och jag var väldigt nöjd när vi gick på stan och jag helt oförhappandes sprang på Leilas General Store.

VARFÖR HAR INGEN BERÄTTAT FÖR MIG ATT HON HAR ÖPPNAT AFFÄR I STOCKHOLM?!! FATTAR NI HUR NÄRA DET VAR ATT JAG MISSADE DET!!?

Jag skulle kunna tänka mig att flytta in och bo i Leilas General Store. For ever. Ni kan komma och hälsa på.

Annars då? Jo då, jag känner mig pigg som en vårblomma.
Ungefär som den här vårblomman.
Men ändå.

Tulpanen som gjort något slags ansiktsplask rakt ner i plåten hade tydligen inte fått något vatten av mig på ett tag. Därav ansiktsplasket. Och det är nog lite där det klämmer för mig med. Aningens brist på energipåfyllnad. Då blir det gärna en tulpanface in the plåt-feeling. Planen är att jag ska ändra på det. Plan energipåfyllnad äro påbörjad. Hur svårt ska det va? Finns ju så mycket som man får energi av. Idag fick jag tillexempel vårens allra första bukett plockad av Majkis. 
Som vi har längtat. Och nu är vi äntligen där. Våren.
Bara en sån sak.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Bättre "Måbrablogg" än din finns inte... Tack för glada skratt å fantastisk virkinspiration! /Anna

Anonym sa...

Haaha, tack för dina underbara inlägg! Det är alltid lika kul att ta del av dig och dina barns funderingar om livet.

Anonym sa...

du är så härlig man blir glad o positiv när man läser din blogg du finner alltid något att vara glad för även när det är jobbigt och så gör du fina saker mycket tack vare dig att jag lärt mig virka

Ida sa...

"tulpanface in the plåt-feeling" har gett ny innebörd åt hur jag kan känna mig ibland. Säger precis hur det är.
En sväng till frissan livar upp, eller en hiskligt stor klocka för 298kr (för att jag glömt klockan hemma och håller på att få nå fel när jag inte vet hur mycket den är)eller en fika på stan ger energi ... hoppas du hittar massor med energi ... det kan bara bli bättre med vår och sol...

Slow-Eva sa...

Hahaha! Jag har också inlett projekt pigg. Nyttiga smoothies istället för fm kaffet och lunchpromenad hoppas jag ska göra susen :)

Rumpetuss sa...

Tulpanface in the plåt - underbart!!!! Vet hur det känns!!! Ännu mer underbart med en tussilago bukett - lycka!!!

Anonym sa...

Hej,
Fantastiska mönster som du delar med dig av!
Har gjort både baggymössa och dödskallesjal!
Har en fråga till dig, du har inte funderat över att virka en gubbakeps? Jag tänker med fasta maskor och liten virknål. Har du något sådant mönster?
Keep in virkning!

Anonym sa...

Hahah!!! Jag börja skratta när jag såg bilden på tulpanen som gjorde en face plant i plåten..!!!! Det såg så roligt ut!!! Och dessutom så var det ännu roligare när jag föreställde mig blomman som en levande varelse!! Hahhahah!!! Din blogg är fantastisk!!!!!!!