söndag 4 maj 2014

Kopparspray och fågelkvitter.


Jag är lite tudelad angående horntrenden som råder. Jag gillar horn. Speciellt gillar jag renhorn. Men jag tycker att det är en konstig grej att ha på vägen. Liksom. Men så köpte jag tidningen 101 idéer. Och de hade sprayat ett horn i nån glad färg. Och huxflux fick jag en fix idé om att jag ville ha ett kopparsprayat horn på altanen. Kopparsprayade horn ser ut som fejkhorn i plast. Bra.

Jag skickade ett meddelande till min käre far som är jägare. Han hade inte något rådjurshorn på lager men skulle kolla i jaktstugan. En liten stund senare ringde han. Han hade hittat ett, behövdes bara limmas ihop lite och monteras på en platta. Jag gick bort och hjälpte till att hålla när pappa limmade. Sedan gick jag hem och sprayade kopparspray. Och jag gillar den. Men det är ju fortfarande en konstig grej att ha på väggen.
Tudelad. Tur att den ser ut som ett fejkhorn.

 Pappa tycker inte att det är konstigt att ha horn på väggen. Han tycker att det är konstigt att spraya horn i koppar. Säger han. Men jag tror att han i hemlighet nu vill gå bananas och spraya varenda älghorn han har hemma. Jag har mer spray hemma, pappa. Du vet att du vill.

Och äntligen kom solen tillbaka. Aningens kyliga vindar men sol, det får man mycket energi av. Solen. Grönskan. Och fågelkvitter. Give me more. Maskrosor i gräsmattan, det får man mindre energi av. Give me less. Thank you.

7 kommentarer:

Annajutt sa...

Har också funderat på det dät med horn... Fastnar dock i tanken att det är ett huvud man har på väggen. Nu när jag såg ditt kopparsprayade föddes dock en tanke om ett silversprayat horn i december. Hm...

Photo by Maria sa...

Nä horn har jag inte heller fastnat för, gör väl det lagom till trenden är borta ;)

Kram Mia

Anonym sa...

Din pappa kanske vill ha ett vitsprayat horn.. Det vill jag iaf ;0) // Agneta

Anonym sa...

Jägare som jag är och uppväxt med far som jagar, så är horn konstigt att ha på väggen. Min sambo tycker detsamma.. Växte upp med en hall med över 30 horn på väggen, de försvann efter tapetsering och nu finns inte ett enda i mitt föräldrarhem :-)

Petra / Popetotrora sa...

Kopparspray is the shit! :)

Frida sa...

Själv sprayar jag konservburkar och pynt med kopparfärg (eller vitt), än så länge.. Får väl se vilken färg det blir nästa gång! :)

Anonym sa...

Hämtade Ture hos en kompis idag. Helt plötsligt såg jag att de hade ett vitsprayat horn på väggen. Maria L