söndag 25 maj 2014

Mors dag.

 Idag är det mors dag. Grattis alla mammor där ute. Majkis firade mig idag genom att ge mig en bukett med rapsblommor. Så att jag skulle kunna göra min egen rapsolja. Fantastiskt.
Hon hade även målat en teckning. Som hon hade gömt under min madrass. Därav skrynkligheten.
 Det är en port. Med vakter som håller i stora polkagrisklubbor. Och om man går igenom porten får man äta godis i sängen och virka hur mycket man vill. Jag gillar hur hon tänker.

Jag firade mig själv genom att pyssla lite. Jag öppnade mitt photoshop för några dagar sedan och gjorde en ny tavla till fotoväggen i hallen.
 Idén till tavlan hittade jag på det ljuva Pinterest. Och jag gillade verkligen idéen. Tanken på att en dag kan bestämma hur ens framtida dagar ser ut...hur coolt är inte det?
Datumen på tavlan är min och sambos födelsedagar. Dagen vi lyckades springa på varann. Och barnens födelsedagar.

Och kommer ni ihåg mitt fantastiska mandelblomsträd som jag gillar så mycket?
 
Ja, bilden ovan är från förra året. Man blir ju lycklig ända in i själen. Och så direkt över till årets bild.
Nu är inte jag nån mandelsblomsträdexpert eller så....men jag skulle tro att den botaniska termen för att beskriva tillståndet skulle vara typ jäkligt stendött.
Så nu sörjer jag. Vill ni mig något så är jag i min morsdags-port.

8 kommentarer:

Rumpetuss sa...

Men vilken fin teckning och fina blommor - precis som det ska vara på mors dag 💚 stackars mandelblomsträd!!! Inte roligt 😔

Rumpetuss sa...

Glömde ju: tokgillar tavlan!!! Kan vara så att jag stjäl den iden 😉

Fröken Fräken sa...

Tur du fick blommor och fin teckning som plåster på mandelblomssåren.. känner att jag inte heller är någon expert på just de träden, men jag får nog hålla med om att läget ser dystert ut. Men vad kan ha hänt, det var ju en sådan mild vinter?! Skicka in CSI-teamet!

Ida sa...

Fin idé med tavlan. Stjäl idén utan betänkligheter för att göra en till sonen med familj.
Angående trädet - kolla först med en gren. Skär av och om det är liv inuti är det inte helt kört. Kanske angripet av parasit/spinnare eller dylikt. Fråga trädgårdsmästare (eller annan naturkunnig)innan den slutgiltiga domen.Finns det liv finns det hopp - även för träd.

CreandoPhoto sa...

Hm...ja, trädet ser inte helt välmående ut (om jag ska försöka uttrycka mig lite milt och snällt), men teckningen med den fantastiska porten väger upp en hel del kan man tycka! Underbar unge som har fattat mycket om livet :D

Anonym sa...

Angående trädet så tror jag att det är den milda vintern som gjort att allehanda ohyra övervintrat och nu ger sig på våra träd. Vi har två stora ekar som är angripna av fyra olika sorters kryp.

leaS sa...

Tavlan är ju helt underbar, den idén måste jag nog knycka rakt av, måste hitta en fin ram först. Är också lite nyfiken på i vilket program du redigerar dina foton i och i vilket program du skriver alla dina fantastiska citat i. Det ser alltid så proffsigt ut.

kungen o majkis sa...

Jag har ett gammalt photoshop (c3 tror jag det heter), där gör jag alla mina redigeringar och texter!