söndag 14 september 2014

Virkad drömfångare.

 Majkis har länge önskat sig en drömfångare. Hon behöver en sådan för att slippa drömma mardrömmar säger hon. Och då är det ju klart att hon ska få en.
En drömfångare ska fungera så att mardrömmarna fastnar i nätet, medan de goa drömmarna lockas av pärlan i mitten och rinner igenom och droppar ner på barnet via fjädrarna.

Jag har haft tanken ett tag att det borde funka att virka som en duk och sedan fästa i en rundel. Och när jag nu sprang på en bra duk på Pinterest satte jag genast igång. Den hittar ni diagram på här. När dukens första fem varv var klara virkade jag fast duken på en rundel. Rundeln är genomskinlig och köpt på Panduro för länge sedan. Har ingen aning vad den ska användas till egentligen. Antagligen inte drömfångare. 15 fm på rundeln och en fm för att virka fast duken i rundeln. Och 15 fm på rundeln igen. Runt, runt tills hela duken satt fast.
Det var nätet det. Och så över till fjädrarna. Jag beslutade mig för att virka några. Jag hittade en beskrivning och virkade några små påfågelliknande fjädrar. De hittar du här.
 Jag trädde på genomskinliga pärlor och fäste dem på drömnätsrundeln. Två rosa fjädrar fick göra dem sällskap. Och där blev den färdig.

Jag hängde upp den vid Majkis säng, brevid hennes drömcitat-tavla. Det hon svarade för ett par år sedan, när jag sa:
-Vad trött du ser ut, Majkis. Ta du och sov en stund.
Majkis blundade och sa:
-Ja, jag ska titta lite på mina drömmar.

Och Majkis, råkade kolla på lite valdebatt mellan Reinfeldt och Löfven igårkväll. Och hon var efter den helt säker på vem hon skulle rösta på.

-Jag ska iallafall rösta på den flintskalliga. Han tyckte att fler vuxna skulle få jobb. Den andra ville att fler unga skulle få jobb. Jag tycker inte att unga ska jobba. Jag vill hellre fortsätta i skolan.

Kan man ju förstå. Speciellt eftersom hon bara går i första klass.

10 kommentarer:

Bibbis blandning sa...

En fullständigt underbar Majkiskommentar.
Det är fantastiskt hur de tänker de små liven. Utifrån hennes perspektiv så var det ju dessutom helt rätt.
Fina Majkis!

Annie sa...

Jättefin drömfångare! Har funderat på att göra en och din var riktigt inspirerande, speciellt de virkade fjädrarna!

Susanne sa...

Superfin fångare. Särskilt fjädrarna var suuuperfina. Och smart att virka som en duk. Superfint alltihop.

Emilia sa...

Finfin drömfångare!

Rumpetuss sa...

Hon är klok den där Majkis!! Superfin drömfångare, kommer säkerligen fungera kanon!

Ellinor sa...

Vilken underbar kommentar!
Och en superfin drömfångare. Kan inte bli annat än bra drömmar med en sådan!
/Ellinor

Johanna sa...

Hej!
Ville bara tacka för all inspiration jag hittar på din fina blogg. Jag har precis återupptagit virkning (o stickning) efter långt uppehåll. Dina fina bilder och tydliga instruktioner bidrog till att jag skaffade lite nya garner och satte igång några mindre projekt som redan är slutförda. Jag laddar även för att ge mig på döskallesjalen, men jag skall träna på lite enklare mönster först...
Återigen - tack för att du delar med dig!!
Vänliga hälsningar
Johanna

Another Day sa...

Hej fina duktiga du!!
Jag har en fråga. Jag har gjort din fina ugglemössa till en nyfödd liten å den passade perfekt. Men nu vill jag göra en till en liten tjej på 9 månader. Hur gör jag? Hade blivit jätte glad om du kunde svara mig på malin.augustsson@gmail.com
Kram Malin

mymixednailpolish.blogspt.com sa...

snygg!!!

Drutten sa...

Glöm inte att ta ut drömfångaren ibland och skaka ur alla gamla mardrömmar, annars blir den lätt full när man är liten och drömmer mycket! ;-)