onsdag 17 november 2010

Bara lite smyg-juligt.Alltså nu börjar det verkligen kännas jul i hela mig. Jag har än så länge köpt fyra jultidningar. Och inspirationen flödar. Jag vill börja pyssla, pynta, slå in paket och koka knäck. Och ha gran. Julkorten är redan framkallade, skrivna och ligger i sina kuvert. Jag vill ut i skogen och hämta mossa. Ha ljuvlig grön mossa i varje vrå. Jag vill torka clemetin-skivor i ugn. Ha polkagrisar i fina glasburkar. Ställa upp mina god jul-bokstäver. Jag vill göra julgodis i mängder. Och jag vill äta julgodis i mängder.

Men jag får nog ta och hejda mig lite. Än så länge så har jag bara fixat lite, lite i köket. Nya rödvita gardiner. Eller ja, gardiner och gardiner.... egentligen rödvita handdukar för 19 kronor styck från ÖoB, som jag har hängt upp i fönsterna. Med lagom väderochvind-slitna träklädnypor.Säger som Ernst. I det enkla bor det vackra.

10 kommentarer:

Karin sa...

vilken briljant ide´, det där med handdukar och klykor. Du är fantastisk, en riktig ide´spruta.

Själv är jag i den åldern, då man inte vill pynta längre. Så mycket jobb för några veckors skull...orka. När man blir..."äldre"....får man lägga ner julen då...lite:D

Fröken Fräken sa...

Myyys!
Jag och min kollega har nästan hela dagen idag (lite har vi ju jobbat också) pratat om hur sjukt sugna vi är på att julpynta. Eventuellt kan jag ha övertalat henne att redan på fredag köra igång med pyntet. Och då göra det mer legitimt för mig att jula igång också! :-D
Rackarns praktiskt att ha fönster lagom för en kökshandduksgardin. Sådana handdukar är för övrigt underskattade som pysselunderlag.. jag är å jakt efter rdvitrutiga, fanns sådana på Ö&B?

Engelska Villan sa...

Halloj!
Jag börjar också känna julkänslor. Och det brukar jag inte göra såhär tidigt, bådar gott :) Jag är övertygad om att det beror på att vi ska fira hemma hos mina föräldrar i Östersund i år, det är äkta julkänsla det. Jättesöta handdukar du satt upp :)
Kramelikram/Anna

Li.W sa...

Mmmmmm nu blev jag oxå väldigt jul-sugen... Ska snaaart börja :)
Kram

Photo by Maria sa...

Så sant så sant.. I det enkla bor det vackra..

Nu är det ju bara 1½ vecka kvar så jag tycker man kan starta lite lätt så man slipper stressa in i de sista :-)

Kram Mia

Anonym sa...

Sååå fint Erica önskar Cissi...

Lysande ögonblick! sa...

Åh så fint du har det!!!

Johanna sa...

Åh herre gud! Är du jultokig eller?

Själv nöjer jag mig med snön, snö och julstakar, resten kan gärna få passera...

Fast jag kanske ska passa på att anamma julen, istället för att skjuta den ifrån mig? Det kanske blir lättare så? Hmmm... kanske.

Aja, riktigt smart det där med "gardinerna"!

Kram

Anonym sa...

Hej!
Fick adressen till din blogg av en vännina som tyckte jag skulle kolla på alla dina otroooligt fina virkade saker. Såg denna bilden på ditt kök och undrar var du har köpt er taklampa?
Mvh Marie

kungen o majkis sa...

Marie: Vi har köpt den på Bolagret :-)!