tisdag 8 november 2011

Rosa ugglemössa.Hoho.
Jag har virkelivirkat en ny liten ugglemössa. Denna gången i rosa. Den är till en liten tjej som fortfarande ligger och har det gött i mammans mage. Kan ju vara bra att ha något som värmer litens öron när hon beslutar att komma ut till världen om några veckor. Mönstret är mitt eget och det hittar du här.
Och modell för mössan är Majkis senaste docka. Hon fick den av våra vänner, som har en liten son som heter Alfred.

-Vad ska dockan heta, Majkis? Ska den heta Alfred, kanske?
Majkis: Nej, dockan har mörkt hår och Alfred har ju ljust hår.

Ja, det är ju iochförsig logiskt, tänkte jag stolt.

Mamman: Men vad tycker du dockan ska heta då?
Majkis: Han ska heta... haren.Lilla Haren i den rosa ugglemössan.

18 kommentarer:

Unknown sa...

Hvor er den fin :o)

Myssel sa...

Men hur fin som helst ju!

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Så snygg den blev i rosa :) Jag är så sugen på att virka en sån här mössa efter ditt mönster!

Petra / Popetotrora sa...

Erica... du är en helt magisk människa! Hur kan du hinna med att virka så mycket underbart fina saker!?! Mössan är verkligen helt fantastisk!

Photo by Maria sa...

Ha ha.. Hon är för skön Majkis..

Snygg blev den i rosa med.. Jag har fått den uppvirkad i de färger du gjorde först.. Så himla söt.. tack för att du delar med dig av mönstret..

Kram Mia

Anonym sa...

Vilket fantastiskt mönster! Den va verkligen jättesöt :)

Johanna sa...

Helt underbar ugglemössa! Och helt underbart namn, Haren. Haha, fantastiska Majkis.

Anna L. sa...

Hi hi Haren, ja det var ju ett bra dock-namn ; ) Håller på att virka din Ugglemössa till ett litet barn, men jag undrar om den ska passa till en ett-åring, hur många maskor bör man öka med då tror du och behöver man även göra den längre? Ugglemössan är så fin, jättebra mönster och fina bilder, stort TACK!

Marobelda sa...

Mysigt namn och mössan är jättefin. Ska nog prova att virka en till min jobbarkompis bebis.

Therese sa...

Har virkat en brun ugglemössa och den blev sååå fin. Den passade perfekt till 4-5 månaders baby. Nu testar jag att göra en i freja flamgarn nyansen lila-rosa. Ökade lite på maskorna så att den kan passa en lite större tjej. Ska byta ut ögonen till ett hjärta tänkte jag. Tusen tack för mönstret.

Sonja frå Sunnfjord sa...

Skjønn lue!

Anonym sa...

Huu vilken underbar blogg! Även om jag är sämst på virkning så älskar jag dina bilder och funderar på att fråga mamma återigen hur man stolpar. Tack för denna perfekta paus i kvällsstädningen!
Från Cecilia

Fröken Fräken sa...

En sån mössa skulle jag behöva på mitt jobb! VIsserligen deklarerade jag ju i helgen hur mkt jag gillar mitt nuvarande jobb, men den här veckan tycker jag allt att mina kollegor har varit i behov av lite uppmuntring!

Lene sa...

Så nydelig den var! Veldig inspirerende, tusen takk :)

Ewa sa...

Görsöt!
En gång virkade jag en påskharemössa i samma stil, med öronlappar. Jag blev helkär i allersconversen men måste ha missat det möntsret, har du lust att skanna o maila/ kopiera o posta? Jag kan bju på nallemönster (egenknåpat o väldigt enkelt) exempel ser du på bloggen. Hör av dig! Mvh ewa

leaS sa...

Så fin den blev i rosa, jag har idag virkat min allra första mössa och det blev en brun ugglemössa. Inte så svårt som jag trodde och jätte roligt. Är sugen på skidglasögon mössan. Finns mönstret till den???
Tack för all inspiration! //Elin

nathalie sa...

Hej!

Dina ugglemössor är helt fantastiska! Jag skulle gärna vilja beställa 2 av dig om du gör på beställning?

hör av dig till mig!

nathalielinton@gmail.com

Unknown sa...

hej följer din blogg varje dag kan ju kommit nya ideer som inspirerar gjorde en ugglemössa till mitt barnbarn på 19 månader då säger min vuxne son jag vill ha en lika dan så vi blir lika så nu har jag börjat på en till honom kul tag för din blogg