torsdag 29 mars 2012

Restgarnspyssel. Jag har pysslat ihop lite körsbärsblom till vårt påskris på altanen. Påskfjädrar i all ära men det är något visst med rosa blommor. Blommorna är virkade med småsnuttar av freja-garn och jubileums-garn. Och jag utgick från början på den här blombeskrivningen hos DoDo. Med egna ändringar för att få en fembladig blomma.

Och istället för att fästa trådarna använde jag helt enkelt dem till att knyta fast blomman på riset med en liten rosett på baksidan. Enkla att göra. Enkla att sätta dit. Och enkla att ta bort och återanvända. 
Till skillnad från påskfjädrar som jag med våld drar bort från kvistarna efter påsk varje år. För att nästa år försöka trassla upp den där förbenade ståltråden igen. Den förbenade ståltråden som oftast fortfarande envist kramar om en liten kvistbit som råkade följa med. 
Javisst, man skulle ju kunna ta bort dem bättre för att få en bättre start inför nästa påsk. Men då undrar jag... vad är sporten i det?

12 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Så söta!!
Känner igen det där med fjädrarna.. Haha.. Fast jag köper nya vart år just för att jag blir så irriterad över ståltrådstjafset ;)

Kram Mia

Emilia sa...

Härligt med rosa påskris - hade faktiskt också blommor i påskriset för något år sen men dom lekte dottern bort, får se om det blir nåt ris alls i år ;)

Anonym sa...

Fint påskpynt. Läser din blogg sedan ett tag tillbaka och har nu även börjat virka lite smått och har gjort ugglemobiler utifrån ditt mönster. Har en liten fråga om säkerhetsögonen (vilka jag köpte men helt förstora så broderade dit pupill istället) men dessa måste väl sättas på innan man syr igen kroppen eller? "Chansar" man lite då på var det blir lagom att sätta dem?
/Nyfrälst förvirrad nybörjarvirkare

Trådanten sa...

Jättefina blommor. Ser ut som er altan snart är redo att möta våren!

Malin på pastill.nu sa...

Underbart söta blommor!

Helena, Craft and Creativity sa...

Superfint och fungerar hela våren, inte bara till påsk! :) Ska testa virka dessa tror jag.

kungen o majkis sa...

Hej förvirrad virknybörjare ;). Ja, använder du säkerhetsögon måste du sätta dem i innan du syr ihop...jag brukar trycka i dem innan jag börjar på minskningarna i botten på ugglan. Jag brukar fylla upp ugglan med vadd först att först se var ögonen passar bäst, ta ut vadden och sätta ögonen på plats. Lycka till :-)!

Anonym sa...

Snubblade in på din blog idag och jag måste bara säga att du gör fantastiskt fina saker. Till motsats till dig så kan jag sticka men inte virka men nu är jag så inspirerad så nu måste jag lära mig virka!!! Tusen tack!!

Mia sa...

Så gulligt som små körsbärsblommor på bar kvist.

kvinnan med koftan sa...

FINT och smart...
Sånna ska jag ha i år !!!!

Engelska Villan sa...

Å, underbara! Superfina våriga färger. Finfint ihop med dina Jotex-kuddar ;) Eller var det Jula? Hur som helst, supersnygga och prisvärda kuddar :)

Önskar dig en bra vecka!
Kram Anna

Karin-Ida sa...

Vilka söta påskblommor!