måndag 17 februari 2014

All in. Alltid all in.

 Jag har upptäckt att jag störtgillar att gå all in. Att ta alla tillfällen att göra dagarna lite festligare. All in. Så det känns i hela kroppen.

 I fredags var det alla hjärtans dag. All in alla hjärtans dag. Kvällen innan satte jag mig ned med en sax. 20 röda a4 papper. Och Pinterest. Jag pysslade hela kvällen. Hjärtgirlang. 3D-hjärtan. Julhjärtan. Klippta 3D-hjärtan.

Och sen pyntade jag hela huset med 50 hjärtan så det var det första Majkis såg på morgonen när hon kom ut från sitt rum. Kungen och Majkis fick varsin allahjärtansdags-present. Vi åt vaniljhjärtan. Och geléhjärtan. Vi gav varandra rosor och tulpaner. Och choklad. All in.

Jag överraskade även Majkis genom att skära hennes skolfrukt i hjärtform. Då skulle hon ju bli hjärteglad i skolan.

-Var frukten god idag, Majkis?
-Nej. Jag gillar inte kiwi.
-Såg du inte att det var något speciellt med dem?
-Jag kastade dem. Jag gillar inte kiwi.

Något annat hela familjen gillar att gå all in på är melodifestivalen. All in schlagerfestival.
 Det ska vara röstningsformulär. För man måste ge poäng. Det ska vara fjäderboor och hemmagjorda heja-skyltar. Gärna chips, dip och schlagerbål.

Även OS kan man gå all in på för tillfället. Jag kollar sjutton aldrig på vintersport annars. Nu kollar på allt jag har tid att kolla på. Tvn står på hela tiden. Curling. Och skidor med härliga guldmedaljer förstås. Även herrarnas konståkning såg jag en snutt av. Lite härligt att 80% av dem ser ut som en glittrigare version av Jonatan Lejonhjärta. Fantastiskt.


Livet blir helt enkelt lite roligare om man går all in. Ni vet...så det känns i hela kroppen.


10 kommentarer:

Anonym sa...

Så mysigt att se så många hjärtan det första man ser på morgonen när man vaknat. Vilken fin Alla hjärtans du gav dina barn! Jag tycker speciellt om hjärtansgirlangen.

Alviti sa...

...och jag tycker helt klart att livet blir lite roligare om man läser din blogg! Du är störtskön!

Helga sa...

Faktiskt! Plus för att fira alla hjärtans dag med fokus på att ha roligt och all sorts kärlek :)

Fru Olsson sa...

Fantastiskt! Vilken energi du har människa! Och vilken glädje du sprider. Inte bara i familjen utan också till oss läsare. Jag blir oerhört inspirerad och grämer mig lite att det är ett helt år tills jag får pynta huset med hjärtan...

Å andra sidan behöver det ju inte vara alla hjärtans dag för det. Jag kan ju överraska och glädja min familj ändå. Det är så lätt att fastna i vardag, VAB, läxor, laga mat och disk så jag glömmer det lilla extra. Hmm. Vad ska jag hitta på...

// Karin

Anonym sa...

Hej! Din blogg är den absolut bästa jag vet, och jag läser ALLT du skriver. Jag får ju både skratta och bli inspirerad av allt det fina du gör! (Äntligen nån som kombinerar dessa två komponenter, både fint o roligt). Heja heja!
Nu måste jag göra en hjärtgirlang...till jul. Eller till påsk? Man kanske kan göra en gul?!
hälsningar Fru P

Åse sa...

Blir helt glad inni meg av å lese om din alle hjerters dag <3

En tappad maska sa...

All In :-)

Nettan sa...

Jag håller med dig, all in och allt blir roligare :D
och man blir fantastiskt glad av att komma hit och läsa om dina och din familjs äventyr. Majkis kommentarer lyser upp vilken dag som helst ♥
Ha det riktigt gott!

Eme Lie sa...

Jag blir glad av att läsa din blogg! Alla dina underbara pyssel och handarbeten inspirerar mig mycket!

I vår familj har vi inte den traditionen att vi firar allt mycket. Ingen av oss kommer från familjer som gjort det, utan det har bara varit barnens födelsedagar och storhelger som uppmärksammats. Kanske borde man fira mer.

Ha en bra dag!

Emelie
citronochvanilj.blogspot.se

Rumpetuss sa...

Underbart!!! Du har sån härlig energi och skapar glädje!! Jag blir såååå inspirerad! Tack!