onsdag 26 februari 2014

Virkad hjärtekatt.

 Det var ett tag sedan. Alldeles för längesedan. Men nu har jag gjort en hjärtekatt igen. Min sjätte. Han heter Tage. Det ser man ju.
Mönstret hittar ni som vanligt här. Virknål nr 3,5 och Tildagarn.
Kungen har några gånger fått fina små virkade figurer när han varit på barnmottagningen. Det var en dam som satt och virkade dem på sin fritid. För att just min Kung ska få något fint när han blivit stucken. Så rart. Jag blir så glad av sådant. Hoppas lilla damen vet om att det är uppskattat.
Nu hoppas jag att någon liten som ska operera sitt hjärta blir lite gladare...när de får träffa en liten Tage-katt.

Det går ju åt rätt håll tycker jag. Man kan börja ana att våren kommer att komma till oss även i år. Men än är det minusgrader lite då och då. Jag gjorde en mössa och halsduk till Tage. Varmt och gott. Och dessutom piggar ju en grodmössa alltid upp.
Kvack kvack.

På hjärtekattbilderna ser ni även min senaste ljuslykta. Kunde sjutton inte låta bli. Den var ju turkos. Lite lätt rostig. Och alldeles, alldeles underbar.

OOOOH var i hela friden har du hittat denna urtjusiga ljuslyktan undrar ni då?

Den har jag köpt på Biltema svarar jag då.
HA! NU BLEV NI FÖRVÅNADE VA?!

Och ni...har ni lite tid och garn över...gör gärna en hjärtekatt. De värmer små hjärtan. Små nylagade hjärtan. Små hjärtan med värk.

16 kommentarer:

Mia sa...

Nämen så fin hjärtekatt! Kommer att göra ett litet hjärta varmt. Och grödmössan är ju underbar!

Och lyktan urtjusig inte alls så biltemaaktig!

Finurliga fröken sa...

Men så underbar! Och med grod mössa. Önskar att jag kunde virka. Då skulle jag göra hjärte katter på löpande band. Kram

Elin sa...

En fantastisk god gärning som säkert blir uppskattad vartän han hamnar! Och biltema kan verkligen konsten att överaska!

Unknown sa...

Hej Tage! Jag har precis gjort klart mina första två hjärtekatter. De heter Elisabeth och Therese. Fast de stackarna har inte fått lyxen att ha mössor.

Lundabon sa...

Underbart söt liten katt :) Kommer värma gott!
Jag har ännu inte virkat någon hjärtekatt, har nog bara stått på att-göra-listan i en halv evighet, men jag håller på med bläckfiskarna!
Om du har lust att virka fler så är Ystad, med mig som ambassadör, i akut behov då majoriteten av de jag har kommer att åka till små barn i Serbien väldigt snart! :)
Erika/ lundabon.blogspot.com

malin sa...

Otroligt söt Tage-katt och det är så fint med hjärtekatter!

Jag funderar på att göra en men är det okej med tildagarn? Jag tänkte eftersom det inte är rent bomull.

Rumpetuss sa...

Fina fina Tage!!! Klockrent namn!!! Måste ta mig i kragen o virka en katt jag med!!! Underbar ljuslyktor, biltema har oanade resurser :0)

Anna-Karin sa...

Biltemas...jaha :) då kommer jag nog chocka mannen med ett besök ;)

Anonym sa...

Hej!

Underbar både katt och lykta! Var på Biltema idag och hittade ingen lykta. :( Den hade varit klockren hemma hos oss! Var det längesedan du hittade den?

L

kungen o majkis sa...

Nä, det var förra veckan jag köpte den. Tråkigt att den inte fanns på ditt Biltema!

Lovisa sa...

Hej!

Nu har jag gjort flera olika varianter av dina ugglor till både barnvagsmobiler och till väntande mammor och pappor. De har alla varit lika uppskattade, och jag har gillat att virka dem väldigt mycket. TACK för att du delar med dig av dina fina mönster och dina virk-alster :)

Anonym sa...

Vilken fin hjärtekatt! Kan intyga att de uppskattas, och att även syskondjuren ger mycket glädje <3 . Att se föräldrarna till en sjuk bebis lysa upp vid tanken på att någon har tänkt på deras situation är härligt.
/En som har nöjet att dela ut katterna till hjärtbarn

Linnéa sa...

Underbar!

Malin på pastill.nu sa...

Underbar kisse och underbar lykta. Biltema, alltså det är grejer det, dom där gubb-butikerna. Classe och Biltema och Bauhus, love them!

Disa sa...

Så fina dina katter är. Och egentligen allt du gör. Jag är helt såld och har nu börjat virka igen efter mera än 25 års paus... Har virkat mobilskal, bläckfisk och skall nu försöka med en hjärtekatt. Kommer du ihåg ungefär hur mycket garnåtgång det är? Min första blir grå och vit. Känns som det blir flera .....även om jag inte har börjat ännu. Alla är så fina.
Tack för inspirationen!

Hälsningar
Disa.

kungen o majkis sa...

Disa: Har för mig att det precis räcker med ett tildanystan till själva huvudfärgen på katten. Och så behöver man ju ett nystan till om man vill ha en avvikande färg på nos och tassar :-)!