torsdag 13 februari 2014

Virkad matta.

Ja, här har ni alltså resultatet av virkningen som gav mig träningsvärk. En virkad matta. Jäklar vad jag fick ta i. 
Mattan är virkad i ett trikågarn som heter Hooked zpagetti. Till min matta gick det åt 3 nystan på 120 meter.
Virknål nr 12. Det fina mönstret till mattan hittar du här. Mina tre nystan räckte inte riktigt till hela mönstret så jag hittade på ett eget avslut. Skulle gissa att det går åt iallafall 4 nystan till hela mattan.
 Och så här blev den alltså...min första virkade matta. Cerise och ljusljusljusrosa. Ungefär 110 cm i diameter. Helt fantastiskt rolig att virka. Och så är det ju även himla roligt att ha en gigantisk duk på golvet. Det blir man glad av.

Annars håller jag på att ta OS-guld i antal snorsnytningar per dygn. Jag vill inte ta ut segern i förskott...men jag tror att jag ligger bra till.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Så snyggt! Hur gjorde du avslutningen? Såg bättre ut än mönstret tycker jag.. ;0)
Tack för fin tutorial på baggymössan förresten. /Agneta

sveas punkt. sa...

Oh, no! Vi kan nog tävla om den där guldmedaljen i snorsnytning, skulle mer än gärna ge bort segern med tusan vilken envis förkylning vi drabbats av! Snygg matta, respektingivande projekt, tror inte mina handleder skulle orka med det...
Krya på dig!

HaakBrei-n sa...

Amazing! ★★★

Angelica sa...

Jädra snygg matta ja! Kan tänka att den gav lite träningsvärk på slutet. Det är ju ingen liten mormorsruta du har i knät liksom. Vad gäller guldet i snorsnytning så får jag tyvärr lägga mig. Förkylningen sitter kvar i kroppen men tydligen räckte inte snoret ändra fram till final. Ska jag hålla tummarna för dig?

Unknown sa...

Hej! Vilken fin matta!:-) Vet inte om du kommer ihåg mig från FL-tiden (Thaleia)!:-) Har lagt PS:andet åt sidan ett tag och nu är jag också fast i virkningen så därför har jag börjat blogga lite.
Kram
Sandra

Matilda sa...

Vilken fin matta! Och min önskan om att virka en matta dök helt plötsligt upp igen. Men det får nog ligga på is ett tag till. Har för mycket på virknålarna som det är ;)

Måste bara få säga att jag älskar din blogg, den har gett mig en massa fina mönster att utmana mig med i min virkning och jag har även fått så mycket inspo för egna mönster. Tusen tack för att du delar med dig av både roliga texter och fina mönster!

Anonym sa...

Jättesnygg!

marremorr sa...

Superfin matta!!=0) Hoppas du kurerar dig snabbt som blixten.

TIJNA sa...

Oj så fint. Och nu kom jag precis på att jag borde virka en matta till sovrummet så att man har något fint att sätta ner fötterna på om morgonen. Tack för inspirationen!

/Tijna,
www.virknalenochmajskroken.blogspot.com

Rumpetuss sa...

Jaha ja där tror jag att jag dog snyggdöden för ett tag!!! Skitsnygg matta!!! Måste prova på nått liknande, men det är ju så tungt i zpagetthi!!! Ha det gott!!!

Anonym sa...

Hahaha.. du är så rolig :-)

Anonym sa...

Ja, det krävs rejäla tag när man virkar mattor. Jag virkade en julgransmatta av två sönderklippta pyjamasbyxor i december, och fick nästan träningsvärk på kuppen. Jag tycker synd om dig att du vinner OS i snorsnytning. Krya på dig!

Fröken Fräken sa...

Whohoo! Jag har lockat över dig till the dark side, alltså mattvirkargänget! Superfin!

Emilia sa...

Fin! Visst får man ta i lite extra när man virkar mattor - men det får det vara värt ;)

Mia sa...

Men vilken vacker matta. Som ett litet dockskåp ser det ut ett bord på en virkad duk.