söndag 27 maj 2012

Euforisk lycka.

Ja, det fick vi ju se igår. Rackarns bra den där Loreen. Men lycka det kände även jag när jag satt på altanen och sydde häromdagen. Ni vet den där känslan när man mår så där himla gott. Har det så himla bra.
Var väldigt längesedan det blev något sytt hemma hos mig. Och nu när det har varit så himla gott väder passade jag på att knåpa ihop en liten kjol till Majkis. Till de där soliga dagarna. Kanonväder, lite egentid, altanen, lite rosa tyger och en symaskin. Gjorde inte alls ont.

Lite sicksack och lite raksöm. Och en resår-kanal. Ja, det är ungefär där jag ligger rent kunskapsmässig när det gäller syendet. Därför blev jag aningens förvånad när Majkis förskolefröken berättade att Majkis hade sagt att jag kunde sy björndräkter till alla barnen på hennes avdelning. 21 st. Björndräkter. Det kunde jag inte alls sa jag. Men en rosenprickig liten kjol, ja, det kunde jag faktiskt göra.
Och här är den. På en galge. Tanken var ju att ni skulle få se kjolen på själva Majkis. Men när jag frågade om hon kunde ta på sig kjolen så jag kunde ta ett kort, då sjönk hon sakta ner på tvrumsmattan och låtsades somna. Det tog jag som ett nej.

Och idag säger jag grattis till lilla farmor. Grattis lilla svärmor. Och grattis lilla mamma. Och grattis till alla andra fina mammor där ute. Idag är det vår dag. Hurra för oss.

14 kommentarer:

leaS sa...

Jättefin och underbart somrig!!!
Vilka fina tyger.

4U2 sa...

Gillar ditt sätt att använda tygerna!

Madele sa...

Ååååh vad fin! Tror du skulle bli fin i en likadan, så där på Midsommar, så där mamma dotter matchat, så sär som man gjorde på 70 talet...

Gud vad roligt att du ska sy 21 st björndräkter! ;-) Bara sådär!

Kram och hurra för Kungen och Majkis mamman

maria syr och så vidare sa...

En fantastiskt söt kjol ena dagen och 21 björndräkter nästa dag, det fixar du lätt! Grattis på mors dag!

CreandoPhoto sa...

Söt, söt, söt! Även om jag är alldeles övertygad om att den hade blivit ännu sötare på en fin Majkis, så är den tjusig för sig själv också :)

Kramar

HannasHörna sa...

Hej! Vilken söt kjol! Det är väl bara att fortsätta med björndräkterna nu:)

Anonym sa...

Hamnade här via uffes blogg för jag såg det blommiga tyget till kjolen, oj så fint!
Kan du säga var det kommer ifrån?

kungen o majkis sa...

Anonym: Tyget med rosor har jag vunnit i en tävling, skulle tippa att det en gång har varit ett loppisfyndat påslakan :-)! Det prickiga tyget är iallafall ett Tildatyg från Panduro :-)!

Raspberry sa...

Vilken fin kjol!
Sen måste jag bara fråga om du har bloggat om den där fantastiska nåldynan? Har du mönstret?
/Christin

kungen o majkis sa...

Raspberry: Nåldynan är gjord efter mitt eget mönster och det hittar du här:
http://kungenomajkis.blogspot.se/2011/05/virkad-naldyna.html

Linda, Fröken S sa...

Jättefin!

Jag kan verkligen se hur Majkis sjunker ihop och låtsas somna, min dotter gör likadant ibland! Kjolen var i alla fall jättefin.

Jag har också tänkt ta ut symaskinen på altanen, kanske till och med till bordet på gräsmattan men jag tror jag ska köpa en fin vaxduk att lägga på först så inte mina saker ramlar ner och försvinner i gräset!

Visst är det skönt att kunna sitta ute och pyssla, jag tog ut symaskinen några gånger förra sommaren, rena lyxen!

Ha en toppendag!

Helena, Craft and Creativity sa...

Jag vet en liten tjej här hemma som skulle svimma om hon fick en sådan där fin kjol! Det kanske var det Majkis gjorde när hon sjönk ner på tvrumsmattan... ;-)

Tänk vilken tilltro de där små liven har till oss föräldrar... 21 st björndräkter... jo, jag tackar jag. :-D

Malin på pastill.nu sa...

Vilken underbar kjol! Här hemma är det bitvis helt omöjligt att få på småtrollen det man sytt. Annat var det när storasyster var liten. Då älskade hon allt jag gjorde. Lillasyster är bara tvärtemot hon.

Anonym sa...

Jag googlade på sy kjol. Å fick upp dejta. . Super fin. Vad har du för mått på tyget innan den blev kjol... :)