tisdag 1 maj 2012

Vissa blogginlägg är bättre än andra.

Det här inlägget till exempel, det vaccinerar 95 barn.

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.
Jag är inte någon hälsospecialist som har möjlighet att resa för tillfället, så istället postar jag detta inlägget. Då vaccinerar jag nämligen iallafall 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.
Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.


(Har du också en blogg och vill hjälpa till att vaccinera 95 barn? Bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj (kampanjen gäller 16 april-13 maj eller upp till 5000 blogginlägg))


Nu ser vi till att de där 5000 blogginläggen skrivs. Och att 475000 barn får sitt vaccin.
Heja Unicef. Och heja Apotek Hjärtat. MestVirkat-bloggerskan mailade mig och önskade att jag skulle puffa lite för hennes auktion. Och det kunde jag ju göra eftersom det för en himla god sak. Hon har suttit och pysslat ihop en nästan 8 meter lång tygorm. Den blommiga ormen på bilden ovan. Fylld med fluff, tygtrasor och kärlek. Hon auktionerar som sagt nu ut ormen. Och allt hon får in skänker hon till Barncancerfonden. Via Kevins Minnes Insamling. Auktionen avslutas imorgon 2/5 kl 20.00 och bjuder på fina ormen gör du här


Och valborg igår ju! Med eld, fyrverkerier och chokladhjul som sig bör. Och det var väldans vad sköna maj visade sig från sin bästa sida idag. Ljuvligt, ljuvligt.


Och snart, snart slår mitt fina mandelblomsträd ut. Tills dess njuter jag av dess knoppar som ser ut som rosa minipioner som sitter tätt, tätt på grenarna. Inte fy kattpiss det heller.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har inte budat på ormen men däremot gick jag och la ett litet bidrag på barncancerfondens sida. Min yngsta son fick för ett par månader sen operera bort sitt ena öga pga Retinoblastom, en elakartadtumör på näthinnan. Vi hade otroligt tur och slapp behöva ge honom cellgifter. Men jag vet att andra barn inte har samma "tur" som våran son hade.

Tack för en underbar blogg förresten.
//Jelena