torsdag 3 oktober 2013

Snabbaste kuddarna i stan. Och väldigt sena tips.

När jag var på Panduro sist hittade jag många härliga saker. Och att det var 25% på allt gjorde inte saken sämre. Bland annat köpte jag två tilda-tyger som skulle bli nya kuddfodral till Majkis kuddar i hennes rum. Ett ljuvligt blommigt. Och ett turkost med små, små vita stjärnor. Eftersom jag inte hade sytt kuddfodral tidigare sökte jag på nätet efter en lätt beskrivning. Och jag hittade en. Och den var verkligen lätt. Jag sydde sammanlagt fyra kuddar. Och det tog inte mer än 50 minuter. För att göra alla fyra. Beskrivningen hittar du här.

Det var längesedan ni fick se något virkat från mig. Jag har inte slutat virka. Kan jag inte. Jag bara virkar på ett lite större projekt för tillfället. Ni får se när den är klar. Och bortgiven.

Så länge kan jag ju tipsa om lite saker som alla andra säkert har upptäckt för längesedan. Men som jag upptäckt nu.

Nummer 1: Ja, här är vi väldigt, väldigt sena antar jag. Så passa att alla andra redan har hunnit tröttna. Men vår familj gillar verkligen The Fox. Majkis sjunger på den. Kungen sjunger på den. Mamman sjunger på den. Och pappan. Vi gör rörelserna till.
Joff-tchoff-tchoffo-tchoffo-tchoff. Fraka-kaka-kaka-kaka-kow. Ja, jag vet, det är illa.

Nummer 2: Ja, lite pinsamt är det kanske. Men jag har fastnat för tv-serien Glee. Jag upptäckte den för ca 5 veckor sedan, såg första avsnittet från första säsongen då. Och har sedan dess plöjt igenom 90 avsnitt. Inte klokt. Men jag har upptäckt att jag visst blir väldans glad av spontan körsång i vardagen. Ja, jösses.

Nummer 3 och sista sena tipset för den här gången:  En vansinnigt underhållande blogg som jag sprang på förra veckan. Supermamman. Hoppa in vettja. Och gå tillbaka i arkivet och gå igenom allt. Gör det nu.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Glee är underbart! Och har du spotify så finns mycket musik där att hämta från serien. Funkar i alla lägen :)
/Lina

Carro sa...

Väldigt fina kuddar, passar väldigt fint ihop med den ännu finare kaninkudden! Jag tänkte fråga vad typsnittet du använt till tavlan med Majkis citat heter? Det är så gulligt ;)

Helene sa...

Hej! Vilka fina kuddar du gjort av vårt Tilda-tyg. Roligt att se vad våra kreativa kunder gör!
//Helene, Panduro

Anonym sa...

Tack för tipset om supermom! Jag har skrattat så tårarna rinner. Efter 4 barn förstår jag precis.

designofluna sa...

Glee är inget att skämmas för. Det är ju superbra musik. Jag brukar lyssna på det på Spotify!

Victorias Jul sa...

Vilka fina saker du gör, jag har tänkt börja virka och tänkte fråga dig som kan det här med virkning om vad man ska börja med ?

kungen o majkis sa...

Victorias jul: Jag skrev ett tipsinlägg för några år sedan hur jag började virka... och det kommer här:
http://kungenomajkis.blogspot.se/2010/05/sugen-pa-att-borja-virka.html

Lycka till :-)!