torsdag 3 maj 2012

Färdigmorrat. Och lekstugepiff.

Nu har jag morrat klart för denna gången. Jag är ju egentligen inte den morriga typen.
Jag bara vill poängtera att jag inte på något sätt kräver att man ska länka när man har gjort något efter mina mönster och lagt ut en bild på sitt eget alster. Det är ju jättetrevligt med en länk i det läget, och jag uppskattar det. Men inget jag kan kräva. Det är ju deras alster och deras bild. Men lånar ni en bild från min blogg, och det får ni gärna göra, då vill jag att ni länkar, eller iallafall skriver att den är från min blogg.
 Så, väldans nog om det. Är ju så tråkigt sånt där. Jag har ju pysslat för bövelen.
Idag har jag nämligen piffat till lekstugan lite. Det är riktigt roligt däremot. Ett pyssel som jag har haft i tanken väldigt länge. Ser ni längst ner till vänster på bilden ovan? En liten, liten dörr till lekstugans allra minsta besökare. En snirklig loppisfyndad ram. En bit masonitskiva. Och en fyrkantig trästav längst ner. Tack för monteringen, pappa.
Jag målade ram och dörr i vit allmogefärg. Och målade svarta gångjärn där jag skulle skruva fast dörren i själva lekstugeväggen. Vi går lite närmre.

Jag limmade på en stor glaspärla som dörrhandtag. Och en extra tryckknapp-del till Kungens födelsedagsbyxor fick agera ringklocka. Textade på dörren så att smågästerna vet var de ska. Jag skrev med vänster hand och bokstäver i Majkis-stil. Och till sist målade jag trappsteget med blandat svart och vitt så att det ska ut som en marmortrapp.

Varmt välkomna alla älvor. Varmt välkomna till Majkis lekstuga. Och har ni problem att öppna dörren får ni snacka med han som monterade. Själva spika-ihop-masonitskivan-med-ramen-delen hade jag inget med att göra.

15 kommentarer:

Majtjho sa...

Nej men så fint. Min dotter och hennes kompis är också i en älvfas. De har byggt ett hus och läst på hur de ska locka till sig älvor. Glöm inte att bjuda på något sött till de små liven. När man väl har fått in dom i sitt hem så ska de skydda husägaren. Lycka till med älvorna!

Petra / Popetotrora sa...

Så sött!!
Kan gissa att det blir många härliga lekstunder där i sommar. :)

Susanné sa...

Verkligen jätte fint! Du är så duktig! :)

Photo by Maria sa...

Så klart att älvor med skall ha egendörr =)

Kram Mia

Helena Högberg sa...

Vilken rolig ide, jättegulligt!

Millas hem sa...

=)....♥

IA Nyckelpiga sa...

Sá himla kul!

Marie sa...

Sötaste piffet. Så gulligt. Man blir glad! :)
Trevlig helg!

Sofia-Sobeide sa...

Underbart söt! :D

Cias Små Ting sa...

Så otroligt läckert! lyckos älvorna!

Anonym sa...

Åh va klurig du är! Man blir alltid glad av att titta in här!

/Mia

Älskade Ängel sa...

Å så fint!!

Malin på pastill.nu sa...

Men kära nån så fint, det var det gulligaste jag sett tror jag!

Och i övrigt håller jag med dig, man blir morrig när folk tar bilder utan att länka. morr morr!

Johanna sa...

Helt underbar tavla/dörr till älvorna! Helt, helt underbar. Bara så att.

Och helt rätt att morra till. Det måste man göra ibland. Så det blir lite hyfs.

Linda, Fröken S sa...

Åh, vad fint! Jag önskar att vi också hade en lekstuga, men icke sa nicke. Kanske skulle ta och göra en liknande bredvid ytterdörren, undrar vad smågästerna skulle säga då!