söndag 13 maj 2012

Virkad sjal. Nu med spetskant.


Japp, det har blivit ytterligare en spindelsjal virkad. Tröttnar ju aldrig. Så länge de är i olika färger. Men för att skoja till det lite gjorde jag denna gången en liten virkad spetskant på. Sjalen är virkad i Tilda bomullsgarn. Och virknål nr 3,5.
Sjalmönstret hittar du här. Jag virkar inte hela sjalen utan brukar sluta när det är 6 hela spindlar högst upp. Och spetskanten är de första två varven på ett hyllremsemönster som jag sprang på. Och det hittar du här. Jag gjorde 4 stolpar i varje hålrum som blir på sidorna, och då gick hyllremsemönstret precis jämnt upp.

Och jag har ju varit på bio i helgen. Med min goda vän M. Vi hade supertrevligt. Vi såg filmen Älska mig igen. Och den var väldans bra. Jag grät och åt popcorn. Så där romantisk. Och sorglig. Och glad. På samma gång. Den kan jag rekommendera.

Annars har vi rensat lite ogräs i helgen. Eller som Majkis kallar det; "plocka blommor".
Vackert.

38 kommentarer:

CreandoPhoto sa...

ÅH, så fin! Jag ska ju börja med en sjal... Hade tänkt en annan, men nu ändrade jag mig misannn. Den här är jättefin ju!

Och du, du har ju helt rätt. Shoppa är ju klokt, det var ju de dryga 60 000 som kutade runt i Gbg som var bortom räddning... :) :)

Kramar Kicki

Fiffiga Systrar sa...

Vilken underbar sjal! Den ska läggas i att göra högen minsann! Kram Emelie och Elin

Anonym sa...

Såå fin! Jag har kollat flera gånger på det mönstret men nä fattar inget alls! Fattar inte vart man börjar och inte hur, virkar man baklänges eller vänder man och virkar på "baksidan"? Nä jag får la fortsätta med mormorsrutor... eller orkar du förklara för en nybörjare?

/Maria

Cias Små Ting sa...

Jättefin sjal! Det har jag aldrig gjort...virka min första mössa i veckan och det var lättare sagt än gjort. behöver nog gå en kurs i att virka klädesplagg, bakverk och gosedjur är lätt jämnfört med detta =)

Lotta K sa...

Åh, så sjukt fin sjal (Kan man säga så? Jo, det gör jag.) Supersött med spetskant.

Anonym - skriv ut mönstret och sätt dig i lugn och ro och testa. Jag trodde inte heller att jag fattade någonting förrän jag började. Visst repade jag upp och virkade om flera gånger, men det gick. Nu håller jag på att virka min 3:e. När man väl kommer på trixet så kan man inte sluta ;D

Maria sa...

Kanten var verkligen pricken över i!

kvinnan med koftan sa...

Bio....har sagt att på morsdag vill jag bli bjuden på bio....det blir säkert en romatisk film då...not.

Cissi sa...

Åhhhh så vacker den är! När jag ser dina alster så önskar jag verkligen att jag kunde virka...:)

Li.W sa...

Så snygg! Som alltid!

Unknown sa...

Ohh den blev om möjligt ännu finare med spetskant!

Malin på pastill.nu sa...

Det där var nog den allra vackraste sjalen jag sett i hela mitt liv. JAG VILL HA DEN!!!! Åh, tror du jag skulle klara att virka en sån där fining?
Kram

Annika GW sa...

Så fint med den virkade spetskanten och fiffigt att använda ett hyllremsemönster! / Annika

Helena, Craft and Creativity sa...

Blir också sugen på att virka en sjal - din blev så fin! Gillar detaljen med spetskanten.

Jag och yngsta dottern (4 år) pratade blommor i helgen. Hon rabblade sina favoritblommor och bland dem fanns förstås... maskrosor! ;-)

Anonym sa...

Har följt din fina blogg ett tag men aldrig kommenterat.

Vilken underbar sjal o fint med spetskanten. Jag har haft mönstret ett tag och tänkt virka den,
men inte kunnat pga en krånglande hand och nu en opererad armbåge. Längtar efter att få virka igen.
/Kikki

leaS sa...

Helt fantastisk blev den med den ljusa kanten. Nu ska jag ge mig in i detta sjal virkande. Det ska bli en present. Men HJÄLP har aldrig virkat efter diagram men det ska nog gå bra. Fast jag skulle behöva lite förklaringshjälp. Börjar längst ner till vänster men läser jag hela tiden mönstret från vänster eller fram och tillbaka vänster till höger, högert till vänster osv. Och sista frågan i början/slutet på varven är det ju en trippel stolpe men vad är de små mini sträcken i andra änden? Är det luftmaskor???? Hoppas att du kan förklara......

kungen o majkis sa...

LeaS & Anonym: Ministräcken är luftmaskor. Och man vänder på arbetet som jobbar fram och tillbaka på så sätt. Början är som följer. Gör 8 lm, gör en stolpe var i de 4 första lm. gör 2 lm och sedan en trippelstolpe i den första luftmaskan du gjorde. I botten. Himla svårt att förklara men hoppas det var till nån hjälp :-D!

leaS sa...

Tack det hjälpte mycket, nu är det bara att köra så det ryker, kanske hör jag av mig igen om jag kör fast ;)

Titti sa...

Helt underbar sjal !!!! Tusen tack för tipset =) Jag håller på med en i ett melerat garn i vitt/rosa/dimgrönt från YP =)
Hur många nystan Tilda brukar det gå åt till en sjal ?

Kram Titti

kungen o majkis sa...

Titti: Jag brukar få köpa 4. Oftast går det åt 3 plus ett eller två varv från det fjärde. Och förstås ett nystan av avvikande färg om man önskar kant :-)!

Borgmästaren sa...

Jättestilig sjal! Tack för mönster! Ska bara repa mod först.

Cias Små Ting sa...

Nu tänker jag ta mod till mig och hoppa. Jag tänker testa att virka denna otroligt fina sjal.

Ev får du fungera som min mentor när (inte OM) jag kör fast.

Några tips innan jag hoppar?

kungen o majkis sa...

Cia: Ta på dig flytvästen ;)! Och fastnar du är det bara att hojta så ska jag göra mitt bästa för att hjälpa. Den är mycket lättare än den ser ut. Kör bara!

leaS sa...

Attans sjal till att vara beroende framkallande......
Cia kör hårt det är bara att ha tålamod och köra efter ett antal upprepningar så sitter det och du kommer inte kunna sluta.

Men nu Kungen & Majkis behöver jag lite vägledning. Är snart färdig ska bara bestämma om jag ska ha 6 el.7 spindlar på rad. Det jag inte kan klura ut är hur avslutar jag. Det blir ju inte snyggt att sluta mitt i en spindel eller??? Kan inte läsa ut hur avslutet ska bli på mönstret eller blir det ett ok avslut om jag slutar när tex 6 spindlar på rad är klara.
Tack för all hjälp!!!

kungen o majkis sa...

Lea: Jag brukar inte göra de sista spindlarna mellan de sex spindlarna. när det är dags att börja på dem brukar jag istället fortsätta med de där 4 stolp-grupperna mellan. Då slipper man halva spindlar och får ett snyggt avslut. Förstår du vad jag menar :-D?!

Cias Små Ting sa...

Nu har jag börjat
http://ciassmating.blogspot.se/2012/05/avancerar.html

Anonym sa...

Hej
TACK. Efter att ha sett sjalarna du virkat tänkte jag, kan hon kan jag. Har haft mönstret hemma ett tag och funderat på hur man egentligen skulle göra. Men med ledig dag och tråkväder ute så satte jag ungarna framför tv:n rotade fram lite garn och sen var jag fast. Tur att barnen var hemma, annars hade jag glömt laga lunch. Är ju förståss inte klar med den än, men det kommer bli fler.
Mvh Katarina

elin sa...

Superfin sjal, nu vet jag vad nästa "storprojekt" ska bli. Tack för inspirationen.

Linda sa...

Tack för all inspiration du ger. Nu är min spindelsjal klar och sonen har beställt en orange :)

ansipansan sa...

Fantastiskt vacker! Blir väldigt sugen på att prova, jag också...

Milla sa...

Vilken härlig sjal och en massa annat fint har jag hittat i din Blogg. Ha en fin dag /Camilla

Angeline sa...

Beautiful,also hte colors you have chosen!

greats from Holland!
Angeline
www.mijnplekkie.tk

Karin sa...

Hej, känner mig helt knasig men jag får inte till starten trots att jag läst här ovan om att börja med de 8 lm. Kan jag få lite mer guidning på vägen? Har gjort halsbandet som du lagt ut tidigare på löpande band. Jag gillar det som bara den och tack snälla för en underbar blogg som gläder och intresserar!

Karin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Karin sa...

Det tog mig en vecka men nu är jag igång:)

Karin sa...

Nu är sjalen klar och och jag är så nöjd! Jag gjorde ett tillägg i mönstret och det var tofsar i ändarna (sådana tofsar som du hade på ditt halsband). Det tyckte jag var lite kul. Nu är jag dock fast och köper mer garn idag för ytterligare sjalvirning. Tack för att du delar med dig av dina underbara alster!

Emelie sa...

Du virkar superfina sjalar! Gjorde själv ett litet försök, och har länkat till dig (det har jag gjort tidigare också, hoppas det är okej). Det är väldigt roligt att följa din blogg!

Matilda sa...

Åh så fint så fint!

Matilda sa...

Åh så fint så fint!