onsdag 23 april 2014

Saker man kan göra på sin födelsedag.

 Man skicka iväg ungarna till skolan en efter en och sedan krypa ner i sängen och ta en god födelsedagssovmorgon. Efter det kan man ta en födelsedagsdusch. Man kan då även passa på att raka de vinterlurviga benen eftersom att det är kortbyxeväder ute.
Ungefär här kan man börja fundera på när sambon egentligen ska komma på att det är ens födelsedag.
Efter duschen man hänga ut tvätt ute i friska luften för allra första gången. Och när man ändå är där ute kan man upptäcka att det har flyttat in talgoxar i den vindpinade fågelholken på Majkis lekstuga.
 På grund av kortbyxevädret kan man även stanna kvar ute och sola en stund. När man solar framsidan kan man lyssna på Alex o Sigges podcast. Och när man solar baksidan kan man läsa Fredrik Backmans senaste bok; Min mormor hälsar och säger förlåt.

När man tröttnat på att ligga still kan man ta på sig sina nya löparpjucks och gå en rask sväng. Det kan vara så att man köpte dem i höstas då man hade läst Martina Haags bok om löpning. Och blev lite sugen. Men att det snart gick över. Och man lät skorna ligga kvar i lådan. Tills nu. När man lyssnat på Martina Haags vinterprat i podversion. Kanske att man ska testa att springa nån gång med. Men inte på sin födelsedag. Hur skulle det se ut.
 När man gått en sväng kan man åka iväg till lite affärer och gå och gotta sig. Köpa lite nytt pysselmaterial på Panduro kan man göra då. Och en fönsterputsningsmaskin från Kärscher. Och lite nya vårfräscha blommor till hemmet. Så man kan byta ut de skittrötta och not so fun anymore påskliljorna.
När man kommer hem efter lunch kan sambon ha kommit på att man fyller och ge en väldans fina paket och skönsång. Bättre födelsedagspresenter sent än aldrig. Och det är ju faktiskt ens födelsedag fortfarande. Rent tekniskt.

Resten av födelsedagen kan man bara vara. Och man kan virka. För när man virkar så känns det lite som ens födelsedag. Alla dagar.

Man kan ta ett djupt andetag och känna efter. Fundera. Hur är det möjligt att man gick från att vara 28 till att helt plötsligt fylla 37?

17 kommentarer:

Mia sa...

Grattis fina du på födelsdedagen. Och springa det har jag med funderat på nu när jag också köpt mig ett par färgglada skor. Men än så länge är det bara långpromenad som gäller. Hoppas du får en fortsatt trevlig födelsedadag.

Therese sa...

Hipp hipp hurra på födelsedagen!
Låter som en bra dag. =) Ha det gott och hälsa familjen!
Kram kusin med familj.

kvinnan med koftan sa...

GRATTIS!!!
Låter som en bra dag, trots att det tog en tid att bli uppvaktad. Och klokt val, att inte jogga på sin födelsedag. Mycket klokt.

Jag och mina ungar sa...

Grattis!!

Anonym sa...

Grattis fina människa. Ja må du leva ut i hundrade år.. Minst
Puss o kram från virktokig frände

Emilia sa...

Grattis i efterskott!

Photo by Maria sa...

Vilken tur ändå, att sambon kom på att du fyllde år =)

Grattis så här lite efterhand.. =)

Kram Mia

Ida sa...

Grattis i efterskott!

Lena sa...

Grattis i efterskott!! Du verkar ha haft en fantastisk födelsedag. Tur att du hann med lite virkning oxå.

Anna-Karin sa...

Stort grattis, Njut av vädret <3

Anonym sa...

Grattis på födelsedagen!! Och jo, prova spring. Det tar ett par gånger bara och sen är du fast. Och det är alltid superskönt med en liten joggingrunda, i alla fall efteråt!!

Anonym sa...

Du är bara så bäst, grattis!

BM FORM sa...

Grattis! Det låter som en alldeles, alldeles underbar födelsedag! Vilken bra idé, nästa år ska jag önska mig lite virktid i födelsedagspresent. Det är ju så roligt och härligt att virka. Tack för all inspiration!

http://bmformopyssel.blogspot.se

Anonym sa...

Härliga du :))
Grattis i efterskott ...låter som din dag var en perfekt födelsedagsdag !
Vill också tacka för allt underfundigt du skriver och för alla fina mönster du så generöst delar med dig av...
Du piggar upp !
Kram Gunilla

Fröken Fräken sa...

Grattis i efterskott! Och 37, då är man ju bara en barnunge fortfarande, med livets alla möjligheter framför sig, säger den här lastgamla 38-åringen (det känns helt sjukt att skriva ut det i tex, 38! Det låter mycket yngre när det bara finns uppe i mitt huvud)

Rumpetuss sa...

Gratismaten så där sent, men det bästa med att fylla år är ju att man kan få ta emot grattis lääääänge :0)

Rumpetuss sa...

Ehhhh gratismaten??? Jag menar ju förstås grattis!! :0)