söndag 27 april 2014

Välkommen till scarfsfabriken.

 Nu är Kungen 11 år. Och alla scarfsar som finns i butik att köpa är i storlek från 0-6 månader. Ganska pluttiga alltså. De funkar ju fortfarande men pluttiga, det är de ju. Jag fick helt enkelt fixa nya och större. Jag köpte lite schyssta trikåtyger. Fleece till baksidan och tryckknappar. Ritade ett eget hittepåmönster. Målade av och klippte ut.
 För att sy ihop scarfsarna behövdes en overlockmaskin. Hade ingen. Min mamma har en i sitt garage. En monster-overlocksymaskin i storlek som ett skrivbord. En monster-overlocksymaskin som både gör en overlockkant och skär rent. Samtidigt. Så jag tänkte att det var lika bra att mamma sydde. Jag behöver nämligen alla mina fingrar när jag virkar.
Nu har Kungen 6 nya scarfsar. I alldeles rätt kunglig storlek.

Och igår blev sambon biten av en stor svart spindel när vi satt på altanen. Biten. Så det gjorde ont och blev ett rött märke. Väldigt läskigt kryp. Nu väldigt mosat kryp.
Sambon lever fortfarande. Bra. Så nu väntar jag bara på att han ska börja förvandlingen. Så att jag kan hyra ut honom som Spindelmannen på barnkalas i sommar.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Så fina scarfs din rara Kung fick. Tur att vi inte bor där det finns vääääldigt giftiga spindlar, Svarta Änkan... Förstår att spindeln blev mosad efter bettet.
Ha en fin vecka med härliga helgdagar igen!

Ida sa...

Haha ...men snälla ... va snäll mot Spindelmannen...
Och Kungen är stilig i sin nya scarf ... men han är förstås stilig jämt med eller utan scarf.

Anonym sa...

http://crochetjewel.com/?p=9431

Här hittade jag din döskallesjal

Rumpetuss sa...

Grymt snygga scarfs till en cool Kung!!! Läskigt med spindeln, är det nått jag avskyr så är det just åttabenade spindlar.......usch.....jag väntar med spänning på om han blir en spidelman eller inte.....